Nadchodzace zmiany na forum
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
jurgen- taki podział moze jest przejzysty... ale nagle robi ci sie kilkadziesiat dzialow... i trudno sie polapac.. "gdzies tu kure byla ta relacja... gdzie ona jest... moze tu... z moze tu... nie chyba tu.." i klikasz po kolei w kazdy dzial..
"to czego szukasz znajdziesz w ostatnim z posrod mozliwych miejsc"
"to czego szukasz znajdziesz w ostatnim z posrod mozliwych miejsc"
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach
wiesz, nie wydaje mi sie - jak byl to samolot to bede szukal w dziale z samolotem w relacjach a nie w np. okretach tak samo nie podoba mi sie nazwa dzialu 'tu mozesz kazdemu przywalic' - ze niby co to jest???? a tymczasem jest to swoisty hyde park zatem przemianowalbym nazwe tego dzialu.Galwani pisze:jurgen- taki podział moze jest przejzysty... ale nagle robi ci sie kilkadziesiat dzialow... i trudno sie polapac.. "gdzies tu kure byla ta relacja... gdzie ona jest... moze tu... z moze tu... nie chyba tu.." i klikasz po kolei w kazdy dzial..
Ponadto mam tez watpliwosci co do nazw dzialow z podkatalogu 'rozmowy kontrolowane' - niektorzy umieszczaja tam relacje z budowy modeli, a tymczasem, wg mojego mniemania tam wlasnie szuka sie dokumentacji, zdjec czy porad odnosnie modeli i 'pierwowzorow' i tu wlasnie mamy elegancki podzial na kategorie modeli.
Wracajac to ostatniego pomyslu adminow - czyli makulatura -archiwum, wg mnie jest to zbedne, troche duplikuje sie dzialy no i bedzie znowu bladzenia po forum, juz lepsza bedzie zmiana nazwy na 'ukonczone relacje fotograficzne' czy cos w tym stylu - klikasz i masz gotowa relacje z klejenia modelu. tyle gwoli moich rozwazan
pozdrawiam!
- Marcintosh
- x 8
jej co za kretyn! hyde park jest szeroko stosowany na wszystkich forach, zarowno polskich jak i zagranicznych, a nazwa wziela sie z londynskiego parku, ktory sie nazywa wlasnie Hyde Park, a w nim to mozna glosic swoje poglady, nawet odnosnie na krolowaMarcintosh pisze:Hyde Park nie moze byc. Kiedys na poczatku tak wlasnie nazwalismy ten dzial i dostalismy list z pogrozkami od anonimowego nadawcy, ktory twierdzil, ze to on wynalazl te nazwe na Konradusie, ma do niej prawa autorskie i ze my mamy sobie wymyslec wlasna.
- Marcintosh
- x 8
ha! juz sobie przypomnialem - mozna nadawac i na krolowa... byle by sie nie stalo na krolewskiej ziemi - no i taki prelegent przynosi sobie stolek czy walize, staje na niej i nadaje- znajoma byla, widziala, zdjecia robila i potem opowiadalaSwinger pisze:Jurgen, chyba jest odwrotnie - można tam mówić cokolwiek, byle by nie było to przeciwko królowej.
szkoda. mnie sie tam bardziej uklad podoba, ale masz inne zdanie i szanuje to. A duza ilosc dzialow wplywa na szybkosc forum? rozumiem jakby bylo ich sto, ale pare wiecej....Co do struktury Kartonbau, to dla mnie ona jest właśnie nieprzejrzysta. Zbyt duża ilośc działów spowalnia przeglądanie forum...
Pozdrawiam!