_Grzecho_ pisze:To mi jak możesz to Bizona Rekorda i tego Zetora z mojego zdjęcia
Bizona może mi się uda ale nie obiecuję, ale tego Zetora to ci nie sfocę bo już takich nie produkują. Ale jak chcesz to jakieś inne mogę ci pofocić. A tak właściwie to czemu uparłeś sie na teiego brzydkiego.
Kilka słów wyjaśnienia. Zdjęcie udało mi się zrobić w muzeum przyzakładowym fabryki Ursus. Sporo nerwów mnie to kosztowało, dość powiedzieć że sprawa oparła się o wiceprezesa fabryki, pana Seremaka Janusza. Ten pan wykazał sporo zrozumienia dla mojej pasji i mogłem wreszcie wejść do muzeum (które oglądałem dwa razy przez szybe) i zrobić troche fotek. A teraz najgorsze. Niedawna awaria systemu wyczyściła mój twardy dysk zwszystkiego . To zdjęcie zachowało mi się na skrzynce. Ale muzeum jest warte zobaczenia tylko najpierw dzwonić i się dowiadywać czy wolno Pozdrawiam
Nie wiem czy ktos wcześniej pisał (nie czytałem, net mi strasznie wolno chodzi ), ale jesli jest ktoś zainteresowany traktorami a jest z Wielkopolski, polecam odwiedzenie muzeum rolnictwa w Szreniawie (kilka km na południe od P-nia). Naprawdę mają tam niezłe cacuszka i to w dobrym stanie.
Obfotografować można sobie je do woli, a dla tych co się tam wybiorą informacja - we wszystkie soboty wstęp wolny!
Tak Okonku to jest DDR-owski traktor Dutra D4K z firmy Espewe. Pozsostałe modele w skali HO to modele firmy Kibri, a największy model na zdjęciach to przyczepa mojej własnej produkcji w skali 1:29.
Dzięki Grzecho za wstawienie fotek, pozdrawiam Mateusz.