Chieftain Mk11 - Tamiya/Accurate Armour
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- Marcintosh
- x 8
Witam, Marcinie żywica to już prędzej w warunkach domowych, przypuszczam, że tam gdzie mieszkasz nie będzie problemu z zakupem Gumosilu i żywicy [Axon jest bardzo dobry]. Bigmodel pokazał, w którymś ze swoich wątków produkcję ogniwka tylko w skali ... 1/16, ale można to zaadoptować do skali 1/35.
Tak nasuwa mi się tylko jedna rzecz pisałeś, że AA skopało sprawę, może jednak nie jest tak źle może da się zrobić coś na ich podstawie zamiast opracowywać wszystko od nowa Bo jest jeszcze jeden sposób pigmentem potraktujesz i już będzie dobrze...
Tak nasuwa mi się tylko jedna rzecz pisałeś, że AA skopało sprawę, może jednak nie jest tak źle może da się zrobić coś na ich podstawie zamiast opracowywać wszystko od nowa Bo jest jeszcze jeden sposób pigmentem potraktujesz i już będzie dobrze...
Ukończone: M 113 Fitter
- Marcintosh
- x 8
Pstrykne pare zdjec i pokaze jak to wyglada. AA wrzucilo do pudelka kilka odcinkow gasiennic i pare luznych ogniw. Te odcinki sa wszystkie takie same, wiec widac ze nie beda pasowaly, trzeba bedzie ciac, doklejac itd. Poza tym nie sa polaczone ze soba prosto. Ogniwa, ktore przylegaja do podloza powinny lezec plasko, tak? Otoz wg AA wcale nie.
- Marcintosh
- x 8
- Marcintosh
- x 8
- Marcintosh
- x 8
Z czym roboty? Z gasiennicami? Jeszcze nawet nie zaczalem :-/ Nie podobaja mi sie. Zastanawiam sie czy nie odlac wlasnych z zywicy, skoro z metalu sie nie da. Bylby z tego ciekawy eksperyment.
Tymczasem prace posuwaja nad kadlubem posuwaja sie po malutku.
Powstaly klatki na lampy... nie wiem przykleje te soczewki, wyglada dosc ciasno.
Doszly tez chlapacze i kilka innych drobiazgow.
Tymczasem prace posuwaja nad kadlubem posuwaja sie po malutku.
Powstaly klatki na lampy... nie wiem przykleje te soczewki, wyglada dosc ciasno.
Doszly tez chlapacze i kilka innych drobiazgow.
- Marcintosh
- x 8
- Marcintosh
- x 8
Ostatnie dni spedzam nad tworzeniem prawego kosza.
Technologia jest prosta. Odrysowuje istniejaca czesc na kartce i korzystajac ze zdjec buduje element z drutu, styreny i drobnej siateczki.
Tu musialem sie posluzyc tasma maskujaca, aby zamontowac pionowe prety za jednym zamachem.
I znowu porownanie z oryginalna czescia, ktora musialem odciac od wiezy, gdyz byla z nia zespolona.
I na koniec dzialo. Nie wiedziec czemu trzeba je sklejac z dwoch odcinkow. Dosc trudne zadanie, gdyz czesci odlane sa dosc niedokladnie.
Technologia jest prosta. Odrysowuje istniejaca czesc na kartce i korzystajac ze zdjec buduje element z drutu, styreny i drobnej siateczki.
Tu musialem sie posluzyc tasma maskujaca, aby zamontowac pionowe prety za jednym zamachem.
I znowu porownanie z oryginalna czescia, ktora musialem odciac od wiezy, gdyz byla z nia zespolona.
I na koniec dzialo. Nie wiedziec czemu trzeba je sklejac z dwoch odcinkow. Dosc trudne zadanie, gdyz czesci odlane sa dosc niedokladnie.
Marcin, czy ten kosz nie powinien być otwarty? Znaczy się, bez ścianek? Tylko pręty i siatka miejscami?
gulus
P.S. Tak, chodziło mi o gąsienice. W sumie, jak dla mnie, to źle nie wyglądają (ale ie wiem dokładnie jak się mają do oryginału). Nie wiem, czy uda Ci się stworzyć lepsze. Ale kto wie? Z chęcią popatrzę, jak to będziesz robił.
gulus
P.S.2 Aha, fajne są te reflektory. Jakie jeszcze średnice produkują i w jakich cenach za te dwie sztuki? Chyba że jest ich więcej w opakowaniu?
gulus
gulus
P.S. Tak, chodziło mi o gąsienice. W sumie, jak dla mnie, to źle nie wyglądają (ale ie wiem dokładnie jak się mają do oryginału). Nie wiem, czy uda Ci się stworzyć lepsze. Ale kto wie? Z chęcią popatrzę, jak to będziesz robił.
gulus
P.S.2 Aha, fajne są te reflektory. Jakie jeszcze średnice produkują i w jakich cenach za te dwie sztuki? Chyba że jest ich więcej w opakowaniu?
gulus