Relacja z budowy eskortowca "Tobruk" MM 2-3/83
Moderator: kartonwork
Bry!
Zamieszczam zdjęcia pokazujące gdzie umieszczone będą żródła zasilania dla silników oraz oświetlenia. Miejsce wybrałem z względu na to, iż nadbudówkę będzie można swobodnie zdjąć i manipulować przy bateriach czy akumulatorach. Zakreskowane pola zostały wycięte w to miejsce wstawię kartonowy "pojemnik" na bat. lub ak.
Zamieszczam zdjęcia pokazujące gdzie umieszczone będą żródła zasilania dla silników oraz oświetlenia. Miejsce wybrałem z względu na to, iż nadbudówkę będzie można swobodnie zdjąć i manipulować przy bateriach czy akumulatorach. Zakreskowane pola zostały wycięte w to miejsce wstawię kartonowy "pojemnik" na bat. lub ak.
Powoli szykuję się do zamocowania silników i wałów napędowych. Wzmocniłem kadłub poprzez oklejenie części dziobowej (co by mi się nie powichrował) Dobrym rozwiązaniem do wzmocnienia kadłuba oraz ułatwiającym mocowanie części dna jest pasek papieru (tu akurat szer.2cm) naklejony przez całą długość międzypokładu - jest do czego przykleić części dna.
Mam plany, kupiłem je bo również zamierzam skleić ten model. Podoba mi się Nie mam tylko skanera. Jeżeli mógłbym Ci pomóc to ewentualnie mogę pójść z nimi do punktu ksero. Doraźnie mogę zrobić Ci zdjęcia.
W budowie: Halny;