*[Galeria/Samolot] Ju-87 G2 - MM
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Marcintosh
- x 8
Wprawdzie nie czytalem watku Swingera dotyczacego fotografowania ale wydaje mi sie, ze tlo powinno byc nie tyle nie kontrastowe, co neutralne. Po polskiemu: szare lub biale. Zielony model na zielonym tle nie tylko wyglada zle ale rowniez wprowadza w blad aparat. Zdjecia maja zbyt duzy kontrast, az powstaja biale placki i na dodatek sa przesycone. Byc moze takie bylo zalozenie inzynierow z firmy Olympus, zeby gawiedzi sie podobalo i zdjecia wygladaly zywo na monitorach FengShui czy podobnych pecetowych wynalazkach. Ale raczej sadze, ze to kiepski przetwornik i oprogramowanie w aparacie jest temu winne.
Wprawdzie to zadna nowina ale dzieki Inz. za potwierdzenie. Bede sie trzymal jak najdalej od produktow Olympusa.
Wprawdzie to zadna nowina ale dzieki Inz. za potwierdzenie. Bede sie trzymal jak najdalej od produktow Olympusa.
Marcintosh - rozumiem, że dalej starasz się gryźć mnie po nogawkach - mimo że sobie wytłumaczyliśmy to i owo prywatnie. Ponieważ to mój wątek więc mogę sobie pozwolić na odpowiedź na takie zaczepki - odpowiadam.
Właśnie dlatego, że nie czytałeś wątków Swingera powinieneś się zastanowić zanim puścisz kolejną perłę z dziedziny wodolejstwa. Tam było dużo o fotografowaniu na białym tle - o tym było dużo również w innych moich wątkach. Zielony jest tu celowym wyborem - specjalnie jest to jasna zieleń. Druga sprawa - wiele na tych zdjęciach przekłamałem przy pomocy fotoszopa - chodzi o zmianę barw (np. dodaję czerwieni bo tak lubię itp.) - jak wiadomo zdjęcia nie pokazują rzeczywistości, tylko pewną wizję. I trzecia sprawa - napisałem przecież, że aparat miałem w rękach ledwie kilka godzin - nie miałem czasu na wybranie odpowiedniego światła, naświetlenia sztucznego czy poznania jego zalet, stąd i zdjęcia są jakie są.
Odpuść już te złośliwości i zacznij konkretniej rozmawiać.
Pozdrawiam,
TAD
Właśnie dlatego, że nie czytałeś wątków Swingera powinieneś się zastanowić zanim puścisz kolejną perłę z dziedziny wodolejstwa. Tam było dużo o fotografowaniu na białym tle - o tym było dużo również w innych moich wątkach. Zielony jest tu celowym wyborem - specjalnie jest to jasna zieleń. Druga sprawa - wiele na tych zdjęciach przekłamałem przy pomocy fotoszopa - chodzi o zmianę barw (np. dodaję czerwieni bo tak lubię itp.) - jak wiadomo zdjęcia nie pokazują rzeczywistości, tylko pewną wizję. I trzecia sprawa - napisałem przecież, że aparat miałem w rękach ledwie kilka godzin - nie miałem czasu na wybranie odpowiedniego światła, naświetlenia sztucznego czy poznania jego zalet, stąd i zdjęcia są jakie są.
Odpuść już te złośliwości i zacznij konkretniej rozmawiać.
Pozdrawiam,
TAD
- Hasio Maszkietnik
Z tymi "białymi plackami" to chyba chodzi o otarcia na powierzchni (to jest obtarta powierzchnia, czy biała farba?) - jak się domyślam zabieg celowy.Marcintosh pisze: ...Zdjecia maja zbyt duzy kontrast, az powstaja biale placki i na dodatek sa przesycone...
Jeśli się nie mylę, to nie musisz się więc trzymać z dala od Olympusów...
- Marcintosh
- x 8
No coz, wytknalem kilka konkretnych niedorobek, jak jeszcze bardziej mam byc konkretny? Ale zdaje mi sie, ze jestes jadna z tych osob, ktore nie toleruja krytyki pod zadna postacia. W takim razie wycofuje z moich niepotrzebym i nieprofesjonalnych uwag.tad pisze:Odpuść już te złośliwości i zacznij konkretniej rozmawiać.
Zdjecia sa git!
- Marcintosh
- x 8
- Hasio Maszkietnik
Marcintosh! Nie daj się nabrać. Hasio Muszkietnik nie może być jeszcze adwokatem (chyba że diabła), bo jego wiek wskazuje, że nie mógł skończyć jeszcze studiów, o aplikacji adwokackiej nie wspominając, która też parę latek trwa. Także oferta pracy jest nieco na wyrost (tzn. za jakies cirka 7 lat). Ale zadatki ma, nie powiem od razu pyta o zasadniczą kwestię.
A pisząc odnośnie głównego tematu, to mnie osobiście zdjęcia się podobają (model także) i dobrze byłoby, aby inni mogli lub chcieli robić tak ostre zdjęcia.
A pisząc odnośnie głównego tematu, to mnie osobiście zdjęcia się podobają (model także) i dobrze byłoby, aby inni mogli lub chcieli robić tak ostre zdjęcia.