[G]"Chłodnica nam poszła!" - diorama z willysem
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
[G]"Chłodnica nam poszła!" - diorama z willysem
Czołem,
Przedstawiam Wam moją dioramke, którą skończyłem w sumie gdzieś w czerwcu tego roku. Większość na dzień dzisiejszy bym zrobił inaczej i lepiej, ale człowiek cały czas się uczy . Oczywiście w skali 1/72
Willys - Airfix + silnik Academy iz własanymi przeróbkami
Harley - Airfix
Figurki - Italeri i Hasegawa
Wszelkie pytania i komentarze mile widziane
Widok ogólny:
Zbliżenia:
Willys:
Pozdrawiam
Przedstawiam Wam moją dioramke, którą skończyłem w sumie gdzieś w czerwcu tego roku. Większość na dzień dzisiejszy bym zrobił inaczej i lepiej, ale człowiek cały czas się uczy . Oczywiście w skali 1/72
Willys - Airfix + silnik Academy iz własanymi przeróbkami
Harley - Airfix
Figurki - Italeri i Hasegawa
Wszelkie pytania i komentarze mile widziane
Widok ogólny:
Zbliżenia:
Willys:
Pozdrawiam
Diorama - miodzio, chociaż można by ślady jakieś tego gazika na trawce zrobić. A co do rozmiarów to moim zdaniem mniejsza powierzchnia sprawiła, że dioramka wygląda bardziej kameralnie, przy dużej mogłoby być troche łyso. A właściwie jakie są wymiary? Intryguje mnie także skąd w tej skali taka sympatyczna trawka. Sam chce się zabrać za 1/72 i zbieram wszelkie informacje dotyczące takich maleństw.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Według mnie absoltunie większa powierzchnia by tu nie pasowała, bylo by pusto nieporzebnie, chyba że by to jakoś ciakawie urozamicić. I tak ją zmiejszałem i moim zdaniem powierzchnia jest teraz optymalna . Mój to błąd np. że trawe i asfalt zrobiłem tak symetrycznie .
Yunior, grubo się mylisz Widziałem wiele fajowych dioramek w 72 .
Toff, asfalt jest z papy asfaltowej Tą co kładziemy na dachy naszych domów. Można by jeszcze zrobić ją z czarnego papieru ściernego o odpowiedniej gradacji, ale papa mi się bardziej podobała .
Kronos, można by ale ta dioramka przechodziła kilka etapów poprawiania takze jakoś nie dało rady. Trawa jest z maty a przejscie miedzy asfaltem sypką trawką elektostaryczną Heki(kolejkową), na drugi raz zrobie całość sypką taką trawka i zrobie ładne prześwity piasku. . Co do gostka to prosze sie nie śmiać... W tej skali bardzo trudno o figurki a szczególnie je przerabiać (bo to gumisie straszne), a ta nadawała się najlepiej ze wszystkich .
Pozdrawiam, czekam na nastepne komenty
Yunior, grubo się mylisz Widziałem wiele fajowych dioramek w 72 .
Toff, asfalt jest z papy asfaltowej Tą co kładziemy na dachy naszych domów. Można by jeszcze zrobić ją z czarnego papieru ściernego o odpowiedniej gradacji, ale papa mi się bardziej podobała .
Kronos, można by ale ta dioramka przechodziła kilka etapów poprawiania takze jakoś nie dało rady. Trawa jest z maty a przejscie miedzy asfaltem sypką trawką elektostaryczną Heki(kolejkową), na drugi raz zrobie całość sypką taką trawka i zrobie ładne prześwity piasku. . Co do gostka to prosze sie nie śmiać... W tej skali bardzo trudno o figurki a szczególnie je przerabiać (bo to gumisie straszne), a ta nadawała się najlepiej ze wszystkich .
Pozdrawiam, czekam na nastepne komenty
Już nie pamiętam za bardzo, ale z jednej strony jest gładsza jak tutaj trzeba tylko oczyścić troche chyba a z drugie ma pełno kamyczków i je zwalałem za pomocą dużego pilnika żeby łatwiej przykleićToff pisze:Znaczy się jest to po prostu położony kawałek papy? Tak bez żadnego obrabiania?
Yunior, dzięki ale ja poważnie mówie, jest wiele b.fajnych dio w 72 naprawde