Fajna dioramka i ciekawy pomysł.
A mógłbyś Mateuszu powiedzieć coś więcej o tej trawie elektrostatycznej? I w jaki sposób zrobiłeś zakurzenie szyb?
[G]"Chłodnica nam poszła!" - diorama z willysem
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
A co chciałbyś wiedzieć Chodzi o sypką tak Bo mata to jak mata wycinasz i kładzieszTomek_K pisze:Fajna dioramka i ciekawy pomysł.
A mógłbyś Mateuszu powiedzieć coś więcej o tej trawie elektrostatycznej? I w jaki sposób zrobiłeś zakurzenie szyb?
Zakurzenia szyb zrobiłem w bardzo prosty sposób. Zrobiłem szablon tam gdzie wycieraczka dosięga, z taśmy masukjącej. Potem wziołem troche benzyny ekstrykcyjnej (może być każdy inny rozpuszczalnik) i zabruciłem ją odpowiednią farbą żeby wyszedł poporstu brudny rozpuszczalnik . Pomalowałem tym miejsca nie zamaskowane. Gdy wyschło, odkleiłem szablony. Ze względu że było to moja pierwsza taka operacja to musiałem poprawiać gdzie niegdzie pędzelkiem nasiąknientym już czystym rozpuszczalnikiem i są troszke za duże ślady po wycieraczce , ale wygląda nie najgorzej. Technika chyba łatwa. Oczywiście można zrobić mgiełke aerografem zamaist brudengo rozpuszczalnika, ale gdzie ja będę sie z takimi małymi szybkami bawił .
Pozdrawiam