W jaki sposob odwzorowac wirujace kola w aucie WRC ?
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
W jaki sposob odwzorowac wirujace kola w aucie WRC ?
Chodzi mi po glowie pomysl zrobienia niewielkiej dioramki z modelem samochodu WRC w skali 1:24. Nie mam pomyslu jak zrobic wrazenie krecacych sie kol. Moze ktos z szanownych forumowiczow przerabial ten temat i moze podzielic sie patentem ?
- Marcintosh
- x 8
- Marcintosh
- x 8
- Marcintosh
- x 8
Swoja droga myslelem troche o tym pomysle i wydaje mi sie, ze jedynym sposobem na zrobienie efektu obracajacych sie szybko kol, byloby wytoczenie ich z przezroczystego tworzywa i pomalowanie polprzeroczystymi farbami z gory i matowymi od wewnatrz. Oczywiscie bieznik opony musialby miec tylko linie wzdluzne a sama felga odpowiednio wytoczone koncetryczne kregi. Zadnych detali "poprzecznych". W ten sposob moznaby (byc moze) imitowac rozmycie jakie powstaje przy robieniu zdjec szybkich pojazdow. Do calosci musialoby sie rowniez wykonac piasek wyrzucany spod kol, aby uzasadnic wyglad samych kol.
Trudno sie wyslowic, kiedy mysli sie o takiej abstrakcji
Ciekawe, czy ktos by sie podjal takiego eksperymentu
Trudno sie wyslowic, kiedy mysli sie o takiej abstrakcji
Ciekawe, czy ktos by sie podjal takiego eksperymentu
Ostatnio zmieniony sob lis 12 2005, 22:44 przez Marcintosh, łącznie zmieniany 1 raz.
W sumie macie racje - moge pojsc w kierunku dioramki bardziej statycznej, przedstawiajacej moment wypadniecia z zakretu/luku a do tego moga posluzyc kolka stockowe. Wystarczy odrobine urwane zawieszenie, troche blotka, jakies uszkodzone ogrodzenie itp.
Mam taka wizje (szybki projekt w oparciu o Corolle z japonskiej wycinanki
Marcintosh patent z toczeniem bralem pod rozwage ale obawiam sie o swoj "warsztat" . Efekt bylby watpliwy a na dodatek trudny do przewidzenia.
Mam taka wizje (szybki projekt w oparciu o Corolle z japonskiej wycinanki
Marcintosh patent z toczeniem bralem pod rozwage ale obawiam sie o swoj "warsztat" . Efekt bylby watpliwy a na dodatek trudny do przewidzenia.