*[Relacja/Pojazd] ISU-152 Modelik 12/05
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Przebieg budowy kół nośnych:
Pierwszy etap sklejania kół - oklejenie tarcz oklejką, szpachlowanie łączeń zewnętrznych (oklejka zewnętrzna jest 2 mm za krótka) i malowanie najpierw H67 potem Pactra A57 - Gunmetal
Drugi etap - wklejanie środków koła
Trzeci i najciekawszy - wklejanie ponad 900 żeberek
Czwarty - łączenie tarcz w pary(identyczne jak w wypadku kół napinających)
Piąty - przyklejanie kół wraz z wahaczami do gniazd wahaczy
Szósty - uzupełnianie kół zewnętrznych w kołpaki - jak już wspominałem przy sklejaniu kół napinających oklejka kołpaka jest 3 mm za krótka (potwierdzone matematycznie)
Obecny stan modelu:
Następnie zabrałem się za tył pojazdu:
Pierwsze, próbne ogniwka:
Fotka oryginału:
Pierwszy etap sklejania kół - oklejenie tarcz oklejką, szpachlowanie łączeń zewnętrznych (oklejka zewnętrzna jest 2 mm za krótka) i malowanie najpierw H67 potem Pactra A57 - Gunmetal
Drugi etap - wklejanie środków koła
Trzeci i najciekawszy - wklejanie ponad 900 żeberek
Czwarty - łączenie tarcz w pary(identyczne jak w wypadku kół napinających)
Piąty - przyklejanie kół wraz z wahaczami do gniazd wahaczy
Szósty - uzupełnianie kół zewnętrznych w kołpaki - jak już wspominałem przy sklejaniu kół napinających oklejka kołpaka jest 3 mm za krótka (potwierdzone matematycznie)
Obecny stan modelu:
Następnie zabrałem się za tył pojazdu:
Pierwsze, próbne ogniwka:
Fotka oryginału:
Ostatnio zmieniony sob gru 16 2006, 0:05 przez Enzo, łącznie zmieniany 1 raz.
Tony, czym innym jest konstruktywna krytyka, a czym innym zazdrość.
Enzo jest naprawdę super, bardzo mi się podoba. Oby tak dalej. Powoli, ale starannie. Twoi rówieśnicy i nie tylko mogą się od Ciebie uczyć i brać godny naśladowania przykład.
Enzo jest naprawdę super, bardzo mi się podoba. Oby tak dalej. Powoli, ale starannie. Twoi rówieśnicy i nie tylko mogą się od Ciebie uczyć i brać godny naśladowania przykład.
W budowie: Halny;
- Wujek Andrzej
- x 2