Nowe czasopismo MODELARSTWO OKRĘTOWE
Moderator: kartonwork
-
Choć nie jestem jakimś szczególnym fanem okrętów to kupię to czasopismo chocby z ciekawości. Obawiam się tylko, aby w tym przypadku nie sprawdziło się powiedzenie, że jak coś jest do wszystkiego do jest do niczego ... Mam tu na myśli "coś o okrętach wojennych, statkach cywilnych a także żaglowcach", "coś o pancernikach, niszczycielach, krążownikach", "coś dla kartonowców, plastikowców i modelarzy żywicznych". I takie tam. Wiecie pewnie co mam na myśli.
Ale mimo wszystko życzę powodzenia. I jak pisałem, ja kupię conajmniej pierwszy numer.
Ale mimo wszystko życzę powodzenia. I jak pisałem, ja kupię conajmniej pierwszy numer.
Nie obiecam, że kupię, najpierw muszę zajrzeć do środka. Mnie zawartość pierwszego numeru nie powala w tej chwili na kolana.
Kwestia ceny (nie patrząc w tej chwili na zawartość tematyczną).
Czy dużo?
Dużo.
Dla mnie dużo.
Bo raptem za 40 stron + plany A1 płacę 18zł. Raz na dwa miesiące.
Za MSiO bez planów ale z 82 stronami płacę (również co dwa miesiące) 9,90zł. Czyli ciut więcej niż połowę.
Jest to po cześci wytłumaczone nakładem, bowiem MSiO ukazuję się w liczbie 12000 egz., a MO (początkowo) - 2000 egz.
Napomknę jeszcze o terminach wydawania. Mam nadzieję, że nie będzie takiej sytuacji, gdzie MSiO i MO ukazywać się będą w tym samym miesiącu (broń Boże tygodniu), bo wtedy wybieram MSiO. >>> To taka mała sugestia dla redakcji, żeby trafiać z kolejnymi numerami do punktów ich dystrybucji miesiąc po czy przed MSiO. ;) <<<
Kwestia ceny (nie patrząc w tej chwili na zawartość tematyczną).
Czy dużo?
Dużo.
Dla mnie dużo.
Bo raptem za 40 stron + plany A1 płacę 18zł. Raz na dwa miesiące.
Za MSiO bez planów ale z 82 stronami płacę (również co dwa miesiące) 9,90zł. Czyli ciut więcej niż połowę.
Jest to po cześci wytłumaczone nakładem, bowiem MSiO ukazuję się w liczbie 12000 egz., a MO (początkowo) - 2000 egz.
Napomknę jeszcze o terminach wydawania. Mam nadzieję, że nie będzie takiej sytuacji, gdzie MSiO i MO ukazywać się będą w tym samym miesiącu (broń Boże tygodniu), bo wtedy wybieram MSiO. >>> To taka mała sugestia dla redakcji, żeby trafiać z kolejnymi numerami do punktów ich dystrybucji miesiąc po czy przed MSiO. ;) <<<
Pozdrawiam
-
Dzięki Toff za sugestie, postaramy się nie wydawać wtedy co MSiO choć jeszcze raz napomknę że jednak tematyka MO i MSiO jest inna i nie jesteśmy dla siebie konkurencją. Co do ceny to zgadza się: jeśli wydrukujemy kiedyś 12000 egz. to będzie ok. 10 zł.
_Grzecho_: Nadmienię tylko, że plany Yukikaze pokazywać będą ten piękny niszczyciel w innym okresie niż ten wydany przez wyd. AH. Różnice są spore ...
_Grzecho_: Nadmienię tylko, że plany Yukikaze pokazywać będą ten piękny niszczyciel w innym okresie niż ten wydany przez wyd. AH. Różnice są spore ...
Bardzo dużo na wszelkich forach jest dyskusji o cenach (rozumiem, że jest to temat istotny i rozumiem, ze każda cena jest za wysoka). Cenę (jak i wszystkie inne elementy czasopisma) zweryfikuje rynek, a narazie cieszmy się, że pojawia się nowe czasopismo.
Do wydawcy i autorów: trzymam kciuki i życzę sukcesu.
Lech
Do wydawcy i autorów: trzymam kciuki i życzę sukcesu.
Lech