A ja mam jedno ale. Dlaczego w takim malowaniu? Przecież są ładne iskry w malowaniu morskim w łaty. Jakby jeszcze Orlik zmienił zdanie to mam całą płytę fotek iskier w kamuflażu z Siemirowic.
Co do malowania to myślę że to sprawka zespołu akrobacyjnego latającego na Iskrach - jak by nie było - rozsławiły ten samolot na świecie podczas wielu Air Show
ps. Nie wiem czy zauważyliście, ale dwie Iskry na rysunku mają złe malowanie spodu kadłuba i ogona... spód powinien być czerwony "z przewężeniem", natomiast na rysunku jest pół białego - pół czerwonego...
Ciekawe jak będzie w opracowaniu.
Najlepsze modele dopiero przed nami
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom
Więc może już oficjalnie zapowiadamy że w połowie stycznia ukaże się nakładem wydawnictwa ORLIK nowy model , będzie to znany wszystkim rodakom (mamy nadzieje) samolot szkolno treningowy TS 11 ISKRA w skali 1:33 opracowany przez Bartłomieja Kołka. Okładka i kilka fotek jeszcze nie kompletnej surówki - poniżej. Cena jeszcze nie skalkulowana.
Pozdrawiamy i życzymy wszystkim Wesołych Świąt oraz
Szczęśliwego Nowego Roku 2006
Iskra fajna ale mnie bardziej interesuje ten SKOT w wersji dowodzenia na pierwszej fotce (dwa lata temu takim się przejechałem niestety tylko po placu na jednostce i do garażu bo był w konserwacji) jeśli mogę spytać to kiedy to wyjdzie, chyba ze już wyszło bo ja nie jestem na bieżąco.
Skot jutro trafia do drukarni, reszta w rękach drukarzy, mam nadzieje że za ok. 2 tygodnie powinien być na rynku.
Wkrótce wstawie jeszcze kilka fotek surowki.
Trwają drobne prace wykończeniowe, a tak serio w przyszłym tygodniu oddajemy model do drukarni i mamy nadzieje że najpóżniej w pierwszych dniach lutego trafi do Waszych rąk.