F6F-5 Hellcat [relacja z budowy]
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Było mocno niefajnie
Oklejanie stateczników nie sprawiło mi żadnej przyjemności. Dobra rada: trzeba to zrobić przed zamocowaniem ich do kadłuba. Najlepiej opracować sobie to tak aby gotowe stateczniki (onitowane) nasunąć na dźwigar wklejony w kadłub. W innym wypadku dopasowywać poszycie można sobie 20 razy
Pomiędzy oklejeniem jednego i drugiego statecznika w ramach odreagowania upolowałem zielone Zeke (podobno kod amerykański na „Zero” wziął się od „Ezekiel” – no to teraz spadł w płomieniach ):
Oczywiście ja za sterami Hellcata
- Artur Domański
-
Microsoft Combat Flight Simulator II - Pacific Fighters (było o tym na poprzedniej stronie )Tera Misieuda pisze: Co to za soft?
Bardzo mi przykroArtur Domański pisze: Na poczatku Twojej relacji myślalem ze tylko masz zamiary... i wymiekniesz
W pierszym wpisie tej relacji napisałem:Tera Misieuda pisze:Śliczne kocisko - czekam na finisz
Gienek pisze:... ta relacja będzie dla wyjątkowo cierpliwych :-)
Artur? wiem, że długo tu sie czeka na nowości ale co masz wpisane w opisie GG?? (już złośliwie nie drążę sprawy Meserka i SB2C) !!! Zapewniam Ciebie i innych, że model NAPEWNO zostanie dokończony. Tylko cierpliwości
Ale przykra informacja to taka, że Ministerstwo Przygotowań do Świąt (moja żona) zarządziło uprzątnięcie z kuchni (tu mój warsztat pracy) wszelkiego śmieciarstwa (czytaj elementów Hellcata i narzędzi). Zarządzenie traci moc w 2 dzień świąt
- Artur Domański
O tak, leń straszliwie mnie draży, a modeliki leza i czekaja na zmilowanieGienek pisze: Artur? wiem, że długo tu sie czeka na nowości ale co masz wpisane w opisie GG?? (już złośliwie nie drążę sprawy Meserka i SB2C) !!!
OK zaczekam bo też wiem w jakich bolach rodza sie moje modelikiZapewniam Ciebie i innych, że model NAPEWNO zostanie dokończony. Tylko cierpliwości
Pozdrów Ministerstwo, u mnie sam jestem ministerstwem itdAle przykra informacja to taka, że Ministerstwo Przygotowań do Świąt (moja żona) zarządziło uprzątnięcie z kuchni (tu mój warsztat pracy) wszelkiego śmieciarstwa (czytaj elementów Hellcata i narzędzi). Zarządzenie traci moc w 2 dzień świąt
W tej chwili rzadzi LEŃ i zastanawiam sie jak obalić jego rządy .....
Powoli coś tam dłubię
Wiesz co origami? jak zajrzałem do Twojej relacji z WASP (reklama świadoma ) a szczególnie na ten pokład to pomyślałem sobie, że dla samej możliwości wylądowania na nim (jeśli pozwolisz) warto byłoby skończyć Hellcata. Szkoda tylko, że nie ta skala ....origami pisze:Jeśli chodzi o wykonanie - bez zmian - nadal super.