Polatajmy samolotem
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Hasio Maszkietnik
I ja mam wierzyć, że ten koleś tam wisi? Przecież on by kolana stracił jeszcze przed startem?! To po prostu nie może być prawda
Swoją drogą niesamowite są te maszynki - całe ich roje zlatują się co roku na piknik lotniczy na górze Żar, kto nie widział co one potrafią niech się tam koniecznie zjawi latem!
Swoją drogą niesamowite są te maszynki - całe ich roje zlatują się co roku na piknik lotniczy na górze Żar, kto nie widział co one potrafią niech się tam koniecznie zjawi latem!
- Konrad Soltysiak
KOBRA (jak wšż)orastem pisze:A co to jest ta Korba Pugaczowa? Bo Google nie wiedza
a nie KORBA
Przy nabrzeżu wykończeniowym Luger Le Coureur 1776 (zestaw Shipyard)
o ile dobrze pamiętam kobra to ewolucja powietrzna. taki przybajerzony "wślizg na ogon" wślizg polega na tym iż pilot zmusza samolot do tego by "stanął dęba" i zatrzymał się tak w powietrzu przez chwilę. kobra różni sie tym że samolot przesuwa się w takim locie w przód. cały meges polega nie tylko na ciągu silników... z moich informacji wynika że robią to 2 samoloty: MiG-29 i Su-27(ew. 35) tylko te samoloty nie tracą ciągu przy tej ewolucji czyli po prostu nie gasną im silniki z powodu braku dopływu powietrza. podobną ewolucją jest "dzwon" i działa mniej wiecej na tej samej zasadzie z tą różnicą że po "opadnięciu" nosa pilot stara się zakreślić drugą połowę tegoż dzwonu widziałem obydwie ewolucje na własne oczy w wykonaniu mistrza czyli Kwoczura... on chyba jako jedyny wykonuje te ewolucje na samolotach odrzutowych. wydaje mi się iż wykonać te ewolucję w myśliwcu jest znacznie trudniej.
pozdrawiam
hide
pozdrawiam
hide
Mama Just killed the man...
put the gun against his head...
push the triggle....
now he's dead...
push the triggle....
now he's dead...
Przepraszam że w drugim poście no ale nie da się edytować poprzedniego.
Schemat Cobry (ewolucje pisze się przez C. Kobra to po prostu spolszczenie)
Gif ukazujący Su-27 wykonującego Cobre
MiG-29
Su-27
aby dowiedzieć się czegoś więcej wystarczy w Google wisać: Cobra+su-27 albo Cobra+miG-29
warty dodania jest również fakt że zwykły wojskowy pilot nie jest w stanie wykonać tej ewolucji. elektronika zamontowana w samolotach po prostu to uniemożliwa. na pokazach jest ona wyłączana.
Schemat Cobry (ewolucje pisze się przez C. Kobra to po prostu spolszczenie)
Gif ukazujący Su-27 wykonującego Cobre
MiG-29
Su-27
aby dowiedzieć się czegoś więcej wystarczy w Google wisać: Cobra+su-27 albo Cobra+miG-29
warty dodania jest również fakt że zwykły wojskowy pilot nie jest w stanie wykonać tej ewolucji. elektronika zamontowana w samolotach po prostu to uniemożliwa. na pokazach jest ona wyłączana.
Mama Just killed the man...
push the triggle....
now he's dead...
push the triggle....
now he's dead...