Hmmmm Tak chcesz ich powstawiac Wygladaja na troche zdziwionych Wydaje mi sie , ze wyraz twarzy powinni miec troche inny. Musza byc przeciez niezle poobijaniRobert Karwan pisze: Z oryginalnego zestawu CMK zostało dwóch do wieży czołgu.....
"Na ćwiczeniach" Leopard 2A5 Italeri (1/35)
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- VEGETATHEPUPPET
-
Witam. Okonku rozstawienie figurek będzie mniej więcej takie……
więc chyba wszystko pasuje. Rozmawiają już po zdażeniu.
Jak widać figurki są już prawie gotowe do malowania.
Usunąłem z kadłuba trochę błota……… chyba wystarczy????
W trakcie "leżakowania" dioramki na półce roślinki trochę straciły zieloną barwę…… będę musiał to poprawić.
Duduś, powiadasz że masz ten model na pulpicie..... to miło
Pozdrawiam.
więc chyba wszystko pasuje. Rozmawiają już po zdażeniu.
Jak widać figurki są już prawie gotowe do malowania.
Usunąłem z kadłuba trochę błota……… chyba wystarczy????
W trakcie "leżakowania" dioramki na półce roślinki trochę straciły zieloną barwę…… będę musiał to poprawić.
Duduś, powiadasz że masz ten model na pulpicie..... to miło
Pozdrawiam.
Musiałem, ta dioramka przypomina mi sytuacje z wojska gdzie "wieczny plutonowy" (14 lat jako plutonowy ) nazwiska nie zdradze tak się przejoł wizytą kwatermistrza dywizji w której służyłem na jednym z apeli mundurowych w którym uczestniczyłem jako szeregowy, że podawał komendy:
tu cytuje "... głowy zdejm..., ... pięć kroków na wprzód marsz..."
Nie dość tego, że sprawia wrażenie realności to w dodatku wywołuje nieliczne zabawne wspomnienie z mojego pobytu w MON`ie.
tu cytuje "... głowy zdejm..., ... pięć kroków na wprzód marsz..."
Nie dość tego, że sprawia wrażenie realności to w dodatku wywołuje nieliczne zabawne wspomnienie z mojego pobytu w MON`ie.
OLFA Ostro tniemy
www.dudus.com.pl
www.dudus.com.pl
-
He he wspomnienia powiadasz.
Jesteśmy w tym samym wieku i pewnie w tym samym czasie w wojsku byliśmy.
Tez wiele wspomnień z wojska posiadam chociaż po przeczytaniu Twego posta mogę napisać, że już się trochę zacierają.
To co mi się przypomniało po przeczytaniu Twojego tekstu.
"Minął rok służby, my, wiadomo stare wojsko już jesteśmy. Dziadkowie już do cywila odeszli teraz my rządzimy. Jednym z przywilejów nowych "dziadków" jest oczywiście możliwość zapuszczenia wąsów. Po paru dniach dowódca kompanii na porannym apelu zlustrował świeżych "dziadków" i rzecze mniej więcej ten sposób – Ja wiem że już czujecie się jak starzy ale niektórzy te wąsy powinni zgolić bo wygląda jakby w g… zapałek nawkładał”"
Oczywiście słowa były bardziej dosadne, jak to w wojsku.
Pozdrawiam.
Jesteśmy w tym samym wieku i pewnie w tym samym czasie w wojsku byliśmy.
Tez wiele wspomnień z wojska posiadam chociaż po przeczytaniu Twego posta mogę napisać, że już się trochę zacierają.
To co mi się przypomniało po przeczytaniu Twojego tekstu.
"Minął rok służby, my, wiadomo stare wojsko już jesteśmy. Dziadkowie już do cywila odeszli teraz my rządzimy. Jednym z przywilejów nowych "dziadków" jest oczywiście możliwość zapuszczenia wąsów. Po paru dniach dowódca kompanii na porannym apelu zlustrował świeżych "dziadków" i rzecze mniej więcej ten sposób – Ja wiem że już czujecie się jak starzy ale niektórzy te wąsy powinni zgolić bo wygląda jakby w g… zapałek nawkładał”"
Oczywiście słowa były bardziej dosadne, jak to w wojsku.
Pozdrawiam.
-
-
Okonku przecież jeszcze nie było końcowej prezentacji….. Oczywiście, że znany…..
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=812
Tylko siatkę przykleiłem bezpośrednio na model i dopiero obsypałem suszonymi roślinkami.....
Pozdrawiam.
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=812
Tylko siatkę przykleiłem bezpośrednio na model i dopiero obsypałem suszonymi roślinkami.....
Pozdrawiam.
-
- x 8