Witam wszystkich.
Od dłuższego czasu czytam to forum i w końcu zdecydowałem się pokazać trochę swojej radosnej twórczości.
Przygodę z modelarstwem kartonowym rozpocząłem jeszcze w podstawówce, niektóre modele jeszcze dogorywają w domu rodziców... Potem miałem bardzo długą przerwę, ok. 10lat, ale wróciłem do tego świetnego hobby w dużej części dzięki temu forum.
Przedstawiam tutaj mini foto-relację z budowy Niszczyciela rakietowego Sowriemiennyj, którego udało mi się ukończyć po prawie 1,5 roku zmagań (z większymi i mniejszymi przerwami)
*[Relacja/Okręt] Niszczyciel Sowriemiennyj-Fly Model
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[Relacja/Okręt] Niszczyciel Sowriemiennyj-Fly Model
Ostatnio zmieniony ndz sty 15 2006, 20:08 przez Dundy, łącznie zmieniany 1 raz.
- grzegorzkotwinski
Świetny model! Gratuluję wykonania. Widziałem go dzisiaj w Twojej galerii. Widzę że wykonałeś go w standardzie. Podziwiam Cię. Ja biorąc się za budowę Nastojczywego od razu zdecydowałem się na malowanie. Szkoda tylko, że nie prowadziłeś relacji na bieżąco. Może mógłbym Ci trochę pomóc . Jeszcze raz moje gratulacje.
Pablo, twoja relacja motywowała mnie bardzo do ukończenia tego modelu. Twój model to mistrzostwo.
A jeżeli chodzi o opracowanie to było w nim sporo błędów, i ogólnie wyglądało jakby cały model rysowany był ręcznie.
Najwięcej problemów miałem z wykonaniem rufy. Zabrakło ok 3mm burt na długości, i była spora szpara między burtami a poszyciem dna. Ale może to moje błędy...
A jeżeli chodzi o opracowanie to było w nim sporo błędów, i ogólnie wyglądało jakby cały model rysowany był ręcznie.
Najwięcej problemów miałem z wykonaniem rufy. Zabrakło ok 3mm burt na długości, i była spora szpara między burtami a poszyciem dna. Ale może to moje błędy...