Nic tak nie przekona kobiety do odstapienia starej bluzeczki, jak prezent w postaci nowej...Roinok pisze:...Ostatnio przeglądałem garderobę żony i natrafiłem na batystową bluzeczkę. Jest koloru lekko kremowego. Teraz tylko muszę ją przekonać żeby mi ją odstąpiła...
Fly Model 143 "Kruzensztern"- budowa
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Cierpliwość łyżką dół wykopie.
"It's not a race, it's a journey..." RUSH, Out of the cradle
"It's not a race, it's a journey..." RUSH, Out of the cradle
irimi argumenty były troszeczkę inne. Przedstawiłem to żonie tak " skoro to ma być model dla Ciebie, niech na nim będzie coś Twojego" i zgodziła się.
Wracajmy jednak do modelu. Chcę przedstawić jeszcze przed świętami stan prac przy modelu.
Malowanie rej rozpocząłem od najwyższych rej bombramsel. Malowane zostały żółtą emalią w aerozolu, wstępnie musiałem użyć białego podkładu gdyż żółty bardzo źle krył.
Następnie zamocowane zostały perty oraz bloczki gejtawy
A tak wyglądają pierwsze żagle na masztach
Wracajmy jednak do modelu. Chcę przedstawić jeszcze przed świętami stan prac przy modelu.
Malowanie rej rozpocząłem od najwyższych rej bombramsel. Malowane zostały żółtą emalią w aerozolu, wstępnie musiałem użyć białego podkładu gdyż żółty bardzo źle krył.
Następnie zamocowane zostały perty oraz bloczki gejtawy
A tak wyglądają pierwsze żagle na masztach
www.roinok.vip.interia.pl
powrót do żagli
powrót do żagli
Zawsze kochałem żaglowce a w takim wykonaniu wzbudzają we mnie jeszcze większy podziw.
Wykonanie modelu I klasa tak trzymać !!!
Roinok podaje ci link do ciekawego zdjęcia może ułatwi ci pracę nad tym wspaniałym modelem
http://www.beates-bunte-bilder.de/Fotog ... e-0004.htm
pozdrawiam
Wykonanie modelu I klasa tak trzymać !!!
Roinok podaje ci link do ciekawego zdjęcia może ułatwi ci pracę nad tym wspaniałym modelem
http://www.beates-bunte-bilder.de/Fotog ... e-0004.htm
pozdrawiam
praca w stoczni wstrzymana do wiosny (brak czasu)
HMS Cleopatra - rozpoczynam budowę poszycia...
HMS Cleopatra - rozpoczynam budowę poszycia...
Najpierw święta, a teraz sroga zima nie sprzyja moim fachowcą przy olinowaniu.
Ale najpierw odpowiedzi:
jungu dzięki za linka. Tej fotki nie miałem w swoich zbiorach.
berto rozważałem podczas budowy o rozpiętych żaglach, ale stwierdziłem że będą za bardzo zakrywać olinowanie. Dyskutowałem na ten temat z kolegami i poparli mój pomysł żeby rejowe żagle były zwinięte. A co do bieli to będzie jej sporo bo to dopiero pierwsze reje a jest ich po 6 sztuk na każdym maszcie. I dojdą jeszcze żagle sztakslowe które będą rozwinięte.
Ale niestety każdemu podoba się co innego. Ten model ma się podobać mi i dlatego tak go robię.
Wracając do żaglowca to został zaopatrzony w następne reje wraz z żaglami bramsel górny
Oto parę fotek
Przy masztach robi się coraz ciaśniej.
Ale najpierw odpowiedzi:
jungu dzięki za linka. Tej fotki nie miałem w swoich zbiorach.
berto rozważałem podczas budowy o rozpiętych żaglach, ale stwierdziłem że będą za bardzo zakrywać olinowanie. Dyskutowałem na ten temat z kolegami i poparli mój pomysł żeby rejowe żagle były zwinięte. A co do bieli to będzie jej sporo bo to dopiero pierwsze reje a jest ich po 6 sztuk na każdym maszcie. I dojdą jeszcze żagle sztakslowe które będą rozwinięte.
Ale niestety każdemu podoba się co innego. Ten model ma się podobać mi i dlatego tak go robię.
Wracając do żaglowca to został zaopatrzony w następne reje wraz z żaglami bramsel górny
Oto parę fotek
Przy masztach robi się coraz ciaśniej.
powrót do żagli
powrót do żagli
Wiem że jest parę modeli tego żaglowca rozpoczętych w różnej fazie budowy.
Dla tych kolegów będą wartościowe fotki które przedstawiam poniżej. Zastrzegam że nie jestem fachowcem w tej dziedzinie i mogłem coś przekręcić. Jak tak to proszę mnie poprawić.
Dla tych kolegów będą wartościowe fotki które przedstawiam poniżej. Zastrzegam że nie jestem fachowcem w tej dziedzinie i mogłem coś przekręcić. Jak tak to proszę mnie poprawić.
powrót do żagli
powrót do żagli
Niesamowicie to wyglada!!!!
Ja wlasnie przymierzam sie do zbudowania Pogorii, dlatego z uwaga przygladam sie twojej pracy nad olinowaniem. Mnie rowniez to czeka..
Narazie jestem na etapie zdobywania planów konstrukcyjnych, ale jak widze te zdjecia to mnie juz slabo.
Gratuluje wspanialego efektu!!
pozdrawiam
Ja wlasnie przymierzam sie do zbudowania Pogorii, dlatego z uwaga przygladam sie twojej pracy nad olinowaniem. Mnie rowniez to czeka..
Narazie jestem na etapie zdobywania planów konstrukcyjnych, ale jak widze te zdjecia to mnie juz slabo.
Gratuluje wspanialego efektu!!
pozdrawiam