Ostatnio zdarzyły się przypadki paskudnej choroby u niektórych modelarzy. Wymioty, nudności itp. Okazało się, że przyczyną jest klej BCG !
Sprawdźcie zatem swoje książeczki szczepień: musi tam być adnotacja o szczepieniu przeciw BCG. Jeżeli nie ma - tylko butapren.
A mi mówili, że BCG to niegroźna używka, niegroźniejsza niż kawa czy herbata! Rany, nie zdawałem sobie sprawy ile szkody wyrządzam swojemu organizmowi moją modelarską działalnością ! Natychmiast zaprzestaje tego niezdrowego procederu....
... ... Oczywiście że żartował . On /Kierownik/ takie specyficzne poczucie humoru posiada .
A teraz całkiem serio . BCG jest klejem pochodzenia kostnego , produkowany z wołowej mączki kostnej , wynika z tego że jest substancją mogącą po kilku latach powodować następstwa analogiczne do tych znanych jako objawy ... choroby szalonych krów ...
messer pisze:A mi mówili, że BCG to niegroźna używka, niegroźniejsza niż kawa czy herbata! Rany, nie zdawałem sobie sprawy ile szkody wyrządzam swojemu organizmowi moją modelarską działalnością ! Natychmiast zaprzestaje tego niezdrowego procederu....
AAAAA!!! Poznaję mój ulubiony Zespół Filmowy SKURCZ!!!