Jeżeli uznamy że ASDIC działał wysyłając impuls sądujący o odpowiedniej częstotliwości to w sumie to działa jak ASDIC. Na pewno elektronika obsługująca całość jest zdecydowanie nowocześniejsza. No i na pewno inne są przetworniki. Ale raczej nie chciałbyś wykładu na temat Hydrolokacjikorsarz pisze:ale chyba dziala podobnie jak asdic? Bardzo ładne wykonanie bardzo ładnego modelu b. ładnego okretu. Powodzenia!!
*[Relacja/Okręt] Fregata ORP Gen. K. Pułaski - GPM 6'2005
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Pozdrawiam
Jarek
Niniejszy post jest zgodny z dyrektywami UE, a pisząca go osoba przeszła odpowiednie szkolenia i pozytywnie zdała egzaminy dające uprawnienia w zakresie pisania wiadomości w internecie.
Jarek
Niniejszy post jest zgodny z dyrektywami UE, a pisząca go osoba przeszła odpowiednie szkolenia i pozytywnie zdała egzaminy dające uprawnienia w zakresie pisania wiadomości w internecie.
-
- x 1
Witam wszystkich ponownie.
Budowa posunęła się troszeczkę do przodu. Wreszcie skończyłem kadłub. Zamontowałem drabinki na nadbudówce.
Przednia ściana nadbudówki nie jest jeszcze przyklejona, ponieważ najpierw muszę zrobić trochę drobnicy pomiędzy tą właśnie ścianą a bokiem nadbudówki, których potem nie dałbym rady wkleić.
Kolejna porcja zdjęć:
Budowa posunęła się troszeczkę do przodu. Wreszcie skończyłem kadłub. Zamontowałem drabinki na nadbudówce.
Przednia ściana nadbudówki nie jest jeszcze przyklejona, ponieważ najpierw muszę zrobić trochę drobnicy pomiędzy tą właśnie ścianą a bokiem nadbudówki, których potem nie dałbym rady wkleić.
Kolejna porcja zdjęć:
Dorobiłem kilka nowych elementów.
Nie jestem zadowolony z retuszu podstawy wyrzutni rakiet, jakoś nie mogę dobrać dobrego koloru.
A oto zdjęcia:
Nie jestem zadowolony z retuszu podstawy wyrzutni rakiet, jakoś nie mogę dobrać dobrego koloru.
A oto zdjęcia:
Ostatnio zmieniony pn lut 27 2006, 19:43 przez Dundy, łącznie zmieniany 1 raz.
Nom faktycznie żuca się w oczy ten niebieski. Z tego co widze to raczej kolor pokładu kieruje się bardziej w strone szarego z domieszką niebieskiego i raczej tak bym myślał przy mieszaniu kolorów. Kiedyś musiałem podobny kolorek sobie zrobić i o ile pamiętam dobrze to był to ciemno szary humbrolek z domieszka 189 Insignia Blue. Chociaż po zdjęciach niełatwo okreżlić dokładnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam