Lancaster Andrzeja Ziobra
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Pan Andrzej Ziober zaprezentował niedawno na forum IPMS Polska zdjęcia z budowy Lancastera. Wysłałem więc email z zapytaniem czy mogę je zamieścić na naszym forum. Otrzymałem odpowiedź że nie ma problemu.
Model jest w skali 1:72, budowany w oparciu o zestaw Airfix. Cykl artykułów o budowie tego modelu znaleźć można w numerach Aeroplana z kilku ostatnich lat. Tak, ten model AZ buduje już kilka lat. Patrząc na zdjęcia widać że szybciej się chyba nie da. Wszystkie detale są robione od podstaw.
Oto zdjęcia:
Wieża lancastera
Ponton
Skrzydło
Silniki
Inne ujęcia
Model jest w skali 1:72, budowany w oparciu o zestaw Airfix. Cykl artykułów o budowie tego modelu znaleźć można w numerach Aeroplana z kilku ostatnich lat. Tak, ten model AZ buduje już kilka lat. Patrząc na zdjęcia widać że szybciej się chyba nie da. Wszystkie detale są robione od podstaw.
Oto zdjęcia:
Wieża lancastera
Ponton
Skrzydło
Silniki
Inne ujęcia
-
Witam!!
To mój pierwszy post na tym forum. Moje podstawowe zainteresowania to plastik ale kartonowe forum przeglądam z przyjemnością przypominając sobie kilka modeli MM które popełniłem pacholęciem będąc (Wildcat, Orlik, Corsair, P 24 i parę mniejszych okrętów). Wracając do tytułowego Lancastera to muszę powiedzieć, że miałem możliwość obejrzenia modelu w wersji "live" . Zdjęcia pokazują dużo ale w rzeczywistości model wygląda jeszcze lepiej.
Pozdrawiam
To mój pierwszy post na tym forum. Moje podstawowe zainteresowania to plastik ale kartonowe forum przeglądam z przyjemnością przypominając sobie kilka modeli MM które popełniłem pacholęciem będąc (Wildcat, Orlik, Corsair, P 24 i parę mniejszych okrętów). Wracając do tytułowego Lancastera to muszę powiedzieć, że miałem możliwość obejrzenia modelu w wersji "live" . Zdjęcia pokazują dużo ale w rzeczywistości model wygląda jeszcze lepiej.
Pozdrawiam
widziałem na IPMS...
i na szczęście nie robię samolotów, bo pewnie przeżyłbym załamanie nerwowe...
a tak - mogę spokojnie podziwiać. i zastanawiać się, jak on zrobił ten ponton...
(pierwsza fotka silników natchnęła mnie do tego, żeby spokojnie zapalić i iść spać)
i na szczęście nie robię samolotów, bo pewnie przeżyłbym załamanie nerwowe...
a tak - mogę spokojnie podziwiać. i zastanawiać się, jak on zrobił ten ponton...
(pierwsza fotka silników natchnęła mnie do tego, żeby spokojnie zapalić i iść spać)
zapraszam na Forum Historyczne
- Grzegorz Nowak (W)
heh Masz zakaz ogladania tego tematu - jeszcze ci pluca wysiada jak bedziesz te silniki ogladal....zapalic i isc spac
Model jest swietny az lezka cieknie Szkoda , ze A.Z nie pokazal marki jakiej pali (przeciez kazdy chce wiedziec jakie fajki pala mistrzowie)
Pozdrawiam wszystkich A panu Andrzejowi zycze dalszych powodzen
Spaprałem : Kubelwagen Italieri
- VEGETATHEPUPPET
cóż.. musze powiedziec ze ostatnio zakupilem lancastera b III .. z airfixa ( naszczescie model "starszego airfixa.."... chyba 86 rok...tak 1986...
i bedzie trudno...
i bedzie trudno...
Budowa - Skończona
SPITFIRE mk.Vb Zapraszam
SPITFIRE mk.Vb Zapraszam
-
- x 58
No to robisz chyba z tego samego zestawu, co ja Życzę powodzenia
Gdy stajesz przed problemem, szukaj rozwiązania, a nie obejścia.
- VEGETATHEPUPPET
Te starsze modele to jednak czesci duzo lepsze... dziekuje , mam nadzieje ze wyjdzie dobrze.. ale napewno nie tak dobrze jak pana
Budowa - Skończona
SPITFIRE mk.Vb Zapraszam
SPITFIRE mk.Vb Zapraszam
-
- x 58
Oj. mojego sposobu budowy Lancastera, to normalnym ludziom nie polecam, bo mnie to zajęło już pięć lat siedzenia po parę godzin prawie codziennie. Sam się sobie dziwię, czemu to tak wolno szło. Może to już kwestia wieku W tym roku go wreszcie skończę - swój "inauguracyjny lot" będzie miał najprawdopodobniej "gdzieś w Anglii".
Pozdrawiam Andrzej Ziober
Pozdrawiam Andrzej Ziober
Gdy stajesz przed problemem, szukaj rozwiązania, a nie obejścia.
korzystając z Pana obecności tutaj - mogę spytać o "technologię" wykonania pontonu? (szczególnie napisy eksploatacyjne)
o nałogi nie pytam, bo po co propagować
o nałogi nie pytam, bo po co propagować
zapraszam na Forum Historyczne