Tak jest to fragment makiety rzeczywistego kawałka szlaku na linii Chabówka - Nowy Sącz. Będzie to makieta w systemie modułowym z stacją Dobra koło Limanowej i pięknym wiaduktem 5-cio przęsłowym, ale to chyba nie temat na te forum. Segment służy mi jako tło do robienia zdjęć.
Takie pytanie. Ta Pt47 jest w jakiej skali? Mam plany Pt47 przeskalowane na 1:45 z 1:87. Może wezme ją niedługo na warsztat. Na razie ciężko pracuję nad Pm2(1:45)
Witam
Tak korzystam.
Bardzo rzadko, ponieważ w planach tych jest bardzo dużo błędów i jest to Ty w wersji przed modernizacją. Najbardziej widoczna zmiana w lokomotywie to przeniesienie zbiorników sprężonego powietrza. Na planach z modelarza są one zamocowane do ostoi, a po modernizacji są nad cylindrami. Ja do budowy używam prawie zawsze własnych szkiców, notatek i bogatej galerii zdjęć wykonanych oryginałowi.
Jak zrobi się cieplej to się wybiorę znów z aparatem uzupełnić galerię o fotki brakujących szczegółów i całości (fotek nigdy za wiele )
Jeżeli uda mi się zrobić tę lokomotywę w H0 z taką ilością detali jaką planuję to może pokuszę sie o Ty-ka w 1:25
Przedstawiam swój model wykonany od podstaw: lokomotywa LXD2 Górnośląskich Kolei Wąskotorowych. Skleiłem surówkę, po czym w wyniku awarii dysku owoc dwóch miesięcy pracy zniknął . Skala 1:25