Tiger (P) Elefant [relacja]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- Wujek Andrzej
- x 2
Było jeszcze takie jedno duże działo na kółkach ;)
Dziękuję za uznanie, ale to jeszcze nie koniec
W tym tygodniu będę miał więcej czasu więc pasuje wreszcie skończyć.
Co do długości to wydaje mi się że 12,8cm Selbstfahrlafette auf VK3001(H) "Sturer Emil" był najdłuższy miał 9,7m długości, nie licząc oczywiście moździerzy samobieżnych, które mają ponad 11m długości.
W tym tygodniu będę miał więcej czasu więc pasuje wreszcie skończyć.
Co do długości to wydaje mi się że 12,8cm Selbstfahrlafette auf VK3001(H) "Sturer Emil" był najdłuższy miał 9,7m długości, nie licząc oczywiście moździerzy samobieżnych, które mają ponad 11m długości.
Ostatnio zmieniony pn mar 27 2006, 21:04 przez Kstek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Zgodnie z zapowiedzią prace przyśpieszają.
Nałożyłem kamuflaż:
Malując założyłem, że Niemcy nie starali się aż tak bardzo przy nakładaniu kamuflażu i z racji oszczędności nie pokrywali zieloną farbą górnej części kadłuba. Na zdjęciach widać różne odcienie zielonego tylko dlatego że farba nie zdążyła wyschnąć do końca. Na jutro planuje "suchy pędzel" i "washing", a na pojutrze lakierowanie (jeżeli nic się nie zmieni).
Nałożyłem kamuflaż:
Malując założyłem, że Niemcy nie starali się aż tak bardzo przy nakładaniu kamuflażu i z racji oszczędności nie pokrywali zieloną farbą górnej części kadłuba. Na zdjęciach widać różne odcienie zielonego tylko dlatego że farba nie zdążyła wyschnąć do końca. Na jutro planuje "suchy pędzel" i "washing", a na pojutrze lakierowanie (jeżeli nic się nie zmieni).
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
-
- x 8