Very szybka relacja :) German u-boot REVELL 1/125

inne techniki modelarskie - plastik, żywica, drewno itd.

Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita

Awatar użytkownika
scros

Very szybka relacja :) German u-boot REVELL 1/125

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: scros »

Obrazek

Model jest stara produkcja rewela - duzo nadlewów, i mala ilosc szczegłów za to szybki w budowie i efektowinie wyglada :) posiada załoge.
Na budowe dałem sobie 4-5 dni. Poniżej fotki po 2 dniach przed nałozeniem kalek we wnetrzu.
Obrazek

po czesciowym nałozeniu kalek
Obrazek

model oczywiscie bedzie nosil slady intensywnej eksploatacji :) bardzo intensywnej he he he
HakenBush

Post autor: HakenBush »

Witam

Dawno nic nie pisałem na tym forum, ale już zaczynam. Model świetny, i ta rdza(mówię o pudełku), on będzie osłonięty tak jak jest pokazane na pudełku, ma się rozumieć. Ile kosztował ten model.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
scros

Post autor: scros »

Do HakenBush...... nie wiem ile dostalem go chyba cos ok 60 zl ale to juz dawno nie produkowane wiec szukaj na allegro lub w sklepach moze gdzies lezy.

Dzień kolejny a jutro bedzie koniec !!!
oto dalsze fotki wnetrza + zaloga
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

SORRY ZA SŁABE ZDJECIA ALE MOJE UMIEJETNOSCI I APARAT NIE NAJLEPSZE !!
Awatar użytkownika
Piter

Post autor: Piter »

Modelik fajny bo i koncepcja fajna :) a no i fajnie też wykonany.
Mam do ciebie pytanko co tam sobie stoi w tle ??? Enterprise ??
Pozdrawiam
Bismarck GPM
Missouri
SH-60B
_Grzecho_

Post autor: _Grzecho_ »

HakenBush pisze:Witam

Dawno nic nie pisałem na tym forum, ale już zaczynam. Model świetny, i ta rdza(mówię o pudełku), on będzie osłonięty tak jak jest pokazane na pudełku, ma się rozumieć. Ile kosztował ten model.

Pozdrawiam
Ja ten model widziałem w bodajrze "Tesco" za 59.99.
HakenBush

Modele Revela, są bardzo drogie, u mnie w mieście są, i za jeden mały samolocik (około 10cm długość) chcą 15zł. W tym sklepie sa farby Revela 5zł tupka, i klej za 4,50Zł ZA 12ml.

Czym malowałeś???
Awatar użytkownika
von zales

Post autor: von zales »

HakenBush pisze:Modele Revela, są bardzo drogie, u mnie w mieście są, i za jeden mały samolocik (około 10cm długość) chcą 15zł. W tym sklepie sa farby Revela 5zł tupka, i klej za 4,50Zł ZA 12ml.
Revell DROGI :lol: no to zes mnie rozwalił - to są modele raczej nizszej półki cenowej. Porównaj sobie np cene BF109 revella z ceną tej samej wersji z Hasegawy róznica jest istona (wielkorotność) mimo lepszej jakosci hase.

i kto ci powiedział ze modelarstwo jest tanim hobby (szczególnie jesli podchodzisz do tego z sercem - sam ma ok 80 farb PActry i agamy - warte ok 400zł nie licze sterty modeli i blach do nich/)
"Ten kto wolny nad swym losem nie płacze"
Awatar użytkownika
Piter

Post autor: Piter »

von zales daj sobie spokój bo średnio kogo interesuje to ile masz farbek i ile modeli a kwestia to to by je sklejać a nie zbierać pudełka.

Hakenbush Revel jest jedna z tańszych firm produkujących modele i niekao ze względu na cenę dobra dla ludzi którzy zaczynają klejenie. Modele plastikowe z zasady są drogie ale pamiętaj też że modelowi takiemu również poświęcasz sporo czasu więc kwota niejako się rozkłada.

A wracając do tematu to można go nabyć np. tutaj:
http://www.e-modele.com/index.php?cPath=69
Bismarck GPM
Missouri
SH-60B
_Grzecho_

Post autor: _Grzecho_ »

HakenBush pisze:Modele Revela, są bardzo drogie, u mnie w mieście są, i za jeden mały samolocik (około 10cm długość) chcą 15zł. W tym sklepie sa farby Revela 5zł tupka, i klej za 4,50Zł ZA 12ml.
:haha: :haha: To się pośmiałem. Modele Revella są bardzo tanie. Zobacz sobie ceny modeli na przykład Tamiy.
HakenBush

No wiecie, u mnie w mieście można spotkać tylko modele Revelu, żadnej Tamiy nie widziałem, i jak dla mnie, za jakiś mały samolocik, za 15zł (a może sklep sobie tak bierze za plastik) tego nie wiem. Ale powiem jedno TEMAT o Revelu i jej taniej/drogiej wartości ZAKOŃCZONY.

Niech Scros dalej prowadzi relacje
ODPOWIEDZ