M4(105) z 2. Korpusu
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
M4(105) z 2. Korpusu
...mam małą prośbe do szanownych panów modelarzy, buduje własnie Shermana takiego jak ten Howitzer na zdjęciach. Mam problem z malowaniem.
Zdjęcie zostało zrobione we Włoszech ale malowanie jest jeszcze chyba z Płn. Afryki. jeśli ktoś móglby rozwiać moje wątpliwości, będe bardzo wdzięczny...
Ostatnio zmieniony pn maja 15 2006, 21:56 przez Nitsche, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolega Enzo mógłby sobie podarować uszczypliwości, zdjęcie wyjaśnia wszystko, Zadzior to Sherman I.b z 3. szwadronu; 1. Pułku Ułanów Krechowieckich, jako że II. Korpus otrzymał Shermany I.b dopiero na przełomie 1944/45 roku, to pojazd może mieć tylko jeden dopuszczalny kolor, to znaczy brytyjski SCC 15 Olive Drab. Problem jest inny , Shermana 105 w wersji I.b, czyli M4 w plastiku, z tego co wiem, nikt nie robi.
Ostatnio zmieniony śr maja 24 2006, 20:10 przez Human, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja to nie miałbym problemów z identyfikacją zdjęcia nawet z obrazka 1x1, ale widocznie jestem inny.Human, jak pisałem posta ten obrazek miał wielkość 2x1cm, teraz jest wszystko oki.
Na upartego możesz używać H75, możesz też kombinować na przykład z Vallejo 887 czy Mr. Color C054Czy Humbrol 75 byłby dobry do pomalowania tego Shermana, ktoś już doradzał mi użycie go jako SCC 15.?..