Witam i Bardzo Proszę o poradę...
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Witam i Bardzo Proszę o poradę...
Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów!
Na Wasze forum natrafiłem przypadkiem serwując po necie w poszukiwaniu zdjęć latadeł z II w.ś i....doznałem szoku widząc perfekcję i niesamowite zdolności prezentujących tu swoje osiągnięcia modelarzy, chylę czoła mości Panowie!
Bardzo prosze o pomoc w wyborze skali modeli 1:72 czy 1:48.Jak duże są różnice w szczegółach wykonania modeli w tych wielkościach Mam dylemat którą skalę wybrać?
Pozdrawiam!
Na Wasze forum natrafiłem przypadkiem serwując po necie w poszukiwaniu zdjęć latadeł z II w.ś i....doznałem szoku widząc perfekcję i niesamowite zdolności prezentujących tu swoje osiągnięcia modelarzy, chylę czoła mości Panowie!
Bardzo prosze o pomoc w wyborze skali modeli 1:72 czy 1:48.Jak duże są różnice w szczegółach wykonania modeli w tych wielkościach Mam dylemat którą skalę wybrać?
Pozdrawiam!
Paws praktycznie wszystko zależy od producenta. nie raz można spotkać się z modelami wykonanymi w 72 lepiej niż w 48 a nawet i 32. Jeśli zależy Ci na detalach oraz naprawde konkretnym wykonaniu proponuje ci modele takie jak właśnie Academy Hasegawa, Tamiya etc. Modele z firm Europejskich takich jak Rewell (Monogram),Italeri czy radykalnie Heller nigdy nie były zbytnio rewelacyjne. Oczywiście od wszystkiego są wyjątki ale zasada jest zasadą.
Zapraszam na początek do mojej relacji z SH-60 od Italerki - sporo niedociągnięć ale jak mawiają: "i z kawałka drewana można wystrugać dzieło sztuki" ))
Pozdawiam
Zapraszam na początek do mojej relacji z SH-60 od Italerki - sporo niedociągnięć ale jak mawiają: "i z kawałka drewana można wystrugać dzieło sztuki" ))
Pozdawiam
Witam, ja osobiście kleję "siedemdwójkę" i tak jak pisał mój poprzednik niektóre modele są bardzo porządnie wykonane, a nad tymi troszkę gorszymi można popracować w tej skali jest też najwięcej chyba dodatków typu żywice, blachy itp. Czasem z całkiem prostego modelu można wyczarować coś ciekawego postaram sie podesłac pare fotek moich modeli, pozdrawiam
One shot, one kill
Z dodatkami to nie tak jak myślisz - bo : Najpierw musisz mieć model defakto który Cię interesuje, a dopiero potem poszukaj do niego dodatkowych elementów. Często na stronach sklepów internetowych przy wyborze konkretnego modelu proponowane są do niego dodatki - a to już jest jakaś wskazówka.
Proponował bym Ci stronkę Eduarda :
www.eduard.com
Naprawdę solidna firma produkująca całą masę przeróżnych bajerów.
Pozdrawiam
Proponował bym Ci stronkę Eduarda :
www.eduard.com
Naprawdę solidna firma produkująca całą masę przeróżnych bajerów.
Pozdrawiam