Szybka relacja - Panzer Kampfwagen II Ausf. G Tamiya 1:35
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Dwuskładnikowa masa plastyczna to chyba nie jest szpachlówka. Nie sądzę aby zwykła szpachlówka nadawała się do zaklejania większych niź milimetr czy dwa otworów. Wydaje mi się, że mogłaby sie wykruszyć. Ja takie dziury zaklejam odpowiednio przyciętymi kawałkami plastiku.
Model wyglada nieźle. Czekam na efekty malowania.
Model wyglada nieźle. Czekam na efekty malowania.
Ostatnio zmieniony pn maja 22 2006, 21:21 przez Tempest, łącznie zmieniany 1 raz.
Manfredzie - malowanie ciemnych obwódek bandaży można zosawić na koniec, zwłaszcza gdy model ma być malowany aerografem. Kwestia to tylko nie przyklejać kół do osi tak by potem był dostęp do każdej ich części.
Reszta elementów faktycznie mogła by być pomalowana osobno.
Co do masy plastycznej to pierwsze słyszę by ktoś coś takiego używał do łatania dziur w modelu.
Tak jak napisał Tampest coś takiego trzeba uzupełnić a dopiero potem szpachlówki używać jako wypełniacza.
Pozdrawiam
Reszta elementów faktycznie mogła by być pomalowana osobno.
Co do masy plastycznej to pierwsze słyszę by ktoś coś takiego używał do łatania dziur w modelu.
Tak jak napisał Tampest coś takiego trzeba uzupełnić a dopiero potem szpachlówki używać jako wypełniacza.
Pozdrawiam
Ja bardzo chętnie zobacze pierwszy model robiony z aerografem
Życzę oczywiście powodzenia
Życzę oczywiście powodzenia
Pierwszy Model - Messerschmitt Bf 109 G-10
Catalina – Relacja
Kto czyta ten błądzi, kto skacze ten rządzi - Le Parkour
Catalina – Relacja
Kto czyta ten błądzi, kto skacze ten rządzi - Le Parkour
Pactra Panzergrau nazywa się "Panzergrau". wiem, że to skomplikowane, ale chyba nie aż tak strasznie...
zapraszam na Forum Historyczne
No właśnie, że nie. Nie ma Pactry o tej nazwie. Jest tylko A107 - RAL 7021 Panzer Schwarzgraupeter pisze:Pactra Panzergrau nazywa się "Panzergrau"
http://jadarhobby.home.pl/product_info. ... ts_id=1243&
A według tego artykułu Panzer Grau odpowiada A37 Gunship Grey, ale A107 też może być:
http://www.old.modelarstwo.org.pl/pojaz ... index.html