Plany Tiger II/M4 Sherman
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
Plany Tiger II/M4 Sherman
Witam,
poszukuję planów Tigera II (Tygrys Królewski) oraz M4 Sherman, najlepiej wersja DD, Crab albo z miotaczem ognia. Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Z góry dziękuję,
szymooooooonek.
poszukuję planów Tigera II (Tygrys Królewski) oraz M4 Sherman, najlepiej wersja DD, Crab albo z miotaczem ognia. Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Z góry dziękuję,
szymooooooonek.
- Bartosz B.
- x 7
- Wujek Andrzej
- x 2
Konkrety- Ledwoch- wszystkie plany Shermanów- nie wiem dlaczego, ale ten kto kreślił te plany będąc niespełna rozumu, przyjął że standardowym wymiarem wanny był ten od M4A4, chociaż akurat ten jeden miał dłuższą, wychodzi piękna karykatura, tak piękna że nawet mi się na nią patrzeć nie chce- w polskich Shermanach części drugiej, mamy natomiast pięknego M4A1.76(w), tylko chyba po czołowym zderzeniu, bo przód kadłuba jest zbyt wyoblony.
Do Gawrychów mi się teraz nie chce zaglądać, ale jak kiedyś mierzyłem te jego plany, to coś tam mu się strasznie poobsuwało, nie mówiąc o tym że nie ma zielonego pojęcia, co w danych typie czołgu było charakterystyczne.
Do Gawrychów mi się teraz nie chce zaglądać, ale jak kiedyś mierzyłem te jego plany, to coś tam mu się strasznie poobsuwało, nie mówiąc o tym że nie ma zielonego pojęcia, co w danych typie czołgu było charakterystyczne.
- Wujek Andrzej
- x 2
Human :
To prosiłbym w takim razie o jakieś fotki twojego modelu Shermana gdzie poprawione zostały wszelkie zauważone we wszystkich planach niezgodności ( tych co to o kant rozbić ... ) .
Fotki modelu obiecałeś w grudniu 2004 tylko bracia Czesi cię wstrzymywali i zamierzałeś się na nich obrazić .
Po półtora roku to już chyba jakiś kawałek modelu masz .
Wujek .
P.s. Jak pokażesz to sobie poanalizujemy ... ... a i Szymonek się czego nauczy .
To prosiłbym w takim razie o jakieś fotki twojego modelu Shermana gdzie poprawione zostały wszelkie zauważone we wszystkich planach niezgodności ( tych co to o kant rozbić ... ) .
Fotki modelu obiecałeś w grudniu 2004 tylko bracia Czesi cię wstrzymywali i zamierzałeś się na nich obrazić .
Po półtora roku to już chyba jakiś kawałek modelu masz .
Wujek .
P.s. Jak pokażesz to sobie poanalizujemy ... ... a i Szymonek się czego nauczy .
Ja mam pytanie, co ma moja wiedza merytoryczna na temat Shermanów do modeli Shermanów jakie robię, lub nie. Pytanie było jasne o plany, więc odpowiadam jasno planów do DD nie ma, są dostępne tylko Stowage Sketches i tylko via Bovington Museum. Napisałem tez że dwóch polskich autorów, nie mających de facto większego pojęcia o czym piszą i potrafię to udowodnić, dopuściło do publikacji książki i planami tak opracowanymi, że wszystko co na ich podstawie wyjdzie, będzie tylko Shermanopodobne, albo i nie.To prosiłbym w takim razie o jakieś fotki twojego modelu Shermana gdzie poprawione zostały wszelkie zauważone we wszystkich planach niezgodności ( tych co to o kant rozbić ... ) .
No chyba że chcesz merytorycznie porozmawiać o Shermanach, to zapraszam.
hmmmm...
rozmowa z kolegą Humanem na temat shermanów zakrawa na samobójstwo... chyba, że ktoś zna na wyrywki rozstaw gwintów w poszczególnych śrubach...
akurat w tym przypadku polecałbym raczej pytać i uważnie czytać odpowiedzi...
P.S.
a shermany brzydkie są...
rozmowa z kolegą Humanem na temat shermanów zakrawa na samobójstwo... chyba, że ktoś zna na wyrywki rozstaw gwintów w poszczególnych śrubach...
akurat w tym przypadku polecałbym raczej pytać i uważnie czytać odpowiedzi...
P.S.
a shermany brzydkie są...
zapraszam na Forum Historyczne
- Wujek Andrzej
- x 2
Wiedza merytoryczna na tym Forum , przypominam że to Forum Modelarskie , jest potrzebna i pomocna w przypadku klejenia/budowy modelu .
Miotanie sformuowaniami typu "o kant rozbić" i "niespełna rozumu" świadczy o poziomie prezentowanej kultury osobistej .
Obserwowałem już na forum wielu użytkowników których niewyobrażalnie głęboka wiedza merytoryczna nie pozwala kleić .
Bo wszystko i wszyscy są do d ... . Chciałbym kurna coś skleić a tu ten , ten też i na dodatek jeszcze ten , ci , owi i inni tym podobni ... uniemożliwiają cholewcia !
Wujek .
Miotanie sformuowaniami typu "o kant rozbić" i "niespełna rozumu" świadczy o poziomie prezentowanej kultury osobistej .
Obserwowałem już na forum wielu użytkowników których niewyobrażalnie głęboka wiedza merytoryczna nie pozwala kleić .
Bo wszystko i wszyscy są do d ... . Chciałbym kurna coś skleić a tu ten , ten też i na dodatek jeszcze ten , ci , owi i inni tym podobni ... uniemożliwiają cholewcia !
Wujek .