*[Relacja/Pojazd] Star 266 + ZU-23-2 Modelik 2/04
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Wszyscy się tym zacieszją, ale ja też pochwalić musze :
Kleisz niezwykle precyzyjnie Czyżbyś się szykował na Zdjęcie Tygodnia Życzę, aby Ci się udało to osiągnąć.
Pozdrawiam
Kleisz niezwykle precyzyjnie Czyżbyś się szykował na Zdjęcie Tygodnia Życzę, aby Ci się udało to osiągnąć.
Pozdrawiam
Pierwszy Model - Messerschmitt Bf 109 G-10
Catalina – Relacja
Kto czyta ten błądzi, kto skacze ten rządzi - Le Parkour
Catalina – Relacja
Kto czyta ten błądzi, kto skacze ten rządzi - Le Parkour
Witam ponownie
Ruszyłem z budową kabiny, postanowiłem zrobić wersję "hard" z przetłoczeniami zarówno z tyłu jak i po bokach.
Fotki powinny wyjaśniać sposób wykonania, w razie pytań chętnie odpowiem
Fotki:
Przetłoczenia z tyłu kabiny
Wnętrze kabiny:
Tył kabiny:
Kabina położenia na sucho na podwoziu:
Widok od lewej strony:
Muszę jeszcze miejscami poprawić retusz, szczególnie w miejscu łączenia tylnej ściankami z bocznymi.
Uprzedzam pytanie - szyby zrobione są ze zwykłej okładki takiej na zeszyty
Mam prośbę - czy jest ktoś, kto ma niepotrzebne arkusze stara?? Potrzebowałbym arkuszu z oponą (konkretnie samej opony) i ewentualnie kawałka koloru? Byłbym bardzo wdzięczy gdyby ktoś mógł mnie poratować.
Kolejne fotki wkrótce
Pozdrawiam
Ruszyłem z budową kabiny, postanowiłem zrobić wersję "hard" z przetłoczeniami zarówno z tyłu jak i po bokach.
Fotki powinny wyjaśniać sposób wykonania, w razie pytań chętnie odpowiem
Fotki:
Przetłoczenia z tyłu kabiny
Wnętrze kabiny:
Tył kabiny:
Kabina położenia na sucho na podwoziu:
Widok od lewej strony:
Muszę jeszcze miejscami poprawić retusz, szczególnie w miejscu łączenia tylnej ściankami z bocznymi.
Uprzedzam pytanie - szyby zrobione są ze zwykłej okładki takiej na zeszyty
Mam prośbę - czy jest ktoś, kto ma niepotrzebne arkusze stara?? Potrzebowałbym arkuszu z oponą (konkretnie samej opony) i ewentualnie kawałka koloru? Byłbym bardzo wdzięczy gdyby ktoś mógł mnie poratować.
Kolejne fotki wkrótce
Pozdrawiam
Witam ponownie, zbilżają się wakacje, jestem już po klasyfikacji, więc prace przyśpieszą...
Mam już ukończoną kabinę (w stanie "surowym" tzn. bez walorki, poprawiania retuszu)
Nie ma się co rozpisywać oto fotki, jak coś jest niejasne to pytać, chętnie odpowiem. Ta biała ramka w dachu jest to szablon, przyklejony lekko, tymczasowo, po ukończeniu wnętrza jej miejsce zajmie prawdziwy dach.
Pozdrawiam
Mam już ukończoną kabinę (w stanie "surowym" tzn. bez walorki, poprawiania retuszu)
Nie ma się co rozpisywać oto fotki, jak coś jest niejasne to pytać, chętnie odpowiem. Ta biała ramka w dachu jest to szablon, przyklejony lekko, tymczasowo, po ukończeniu wnętrza jej miejsce zajmie prawdziwy dach.
Pozdrawiam
Już odpowiadam:
@Wisa - z przetłoczenia z przodu zrezygnowałem, ponieważ sie troszkę przestraszyłem tej maski, ciężko to było ukształtować i ogarnąć, mam sporo zapasu koloru, tutaj moje niskie ukłony kieruję w stronę Marka B.
@Smerfeta - nie czytałeś postu! Literki oczywiście będą wycięte ale to pod koniec budowy. Reflektory szczerze mówiąc zupełnie mi się nie podobają, możliwe, że jak będę miał zły dzień to te wywalę a wytłocze nowe z folii, zrobię odbłyśnik itd.
Glincia & Panpanek, dzięki za wpisy
obecnie uzupełniam wnętrze, jak sie z nim uporam zabieram się ostro za koła.
Pozdrawiam
@Wisa - z przetłoczenia z przodu zrezygnowałem, ponieważ sie troszkę przestraszyłem tej maski, ciężko to było ukształtować i ogarnąć, mam sporo zapasu koloru, tutaj moje niskie ukłony kieruję w stronę Marka B.
@Smerfeta - nie czytałeś postu! Literki oczywiście będą wycięte ale to pod koniec budowy. Reflektory szczerze mówiąc zupełnie mi się nie podobają, możliwe, że jak będę miał zły dzień to te wywalę a wytłocze nowe z folii, zrobię odbłyśnik itd.
Glincia & Panpanek, dzięki za wpisy
obecnie uzupełniam wnętrze, jak sie z nim uporam zabieram się ostro za koła.
Pozdrawiam
Witam w kolejnej odsłonie mojej relacji
Od ostatniego razu przybyło wnętrze kabiny. Nie ma się co rozpisywać, oto fotki:
Mam problem z dachem, robię otwierane włazy ale nie w tym problem, nie wiem jak to wszystko skleić ze sobą(moja wyobraźnia przestrzenna + instrukcja nie wydalają), nie wiem jak ukształtować bok dachu, proszę osobę która skleiła stara o pomoc.
Pozdrawiam Błąd opracowania poprawiłem, mój dach bedzie poziomy, nie spadzisty.
Pozdrawiam
Od ostatniego razu przybyło wnętrze kabiny. Nie ma się co rozpisywać, oto fotki:
Mam problem z dachem, robię otwierane włazy ale nie w tym problem, nie wiem jak to wszystko skleić ze sobą(moja wyobraźnia przestrzenna + instrukcja nie wydalają), nie wiem jak ukształtować bok dachu, proszę osobę która skleiła stara o pomoc.
Pozdrawiam Błąd opracowania poprawiłem, mój dach bedzie poziomy, nie spadzisty.
Pozdrawiam