TIGER I ITALERI 1:35
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
WITAM wszystkich zainteresowanych i nie tylko.
Ostatnio tu sie troszkę działo. Cieszę się że są kolejne opinie.
Za wszystkie dziękuje.
Fajnie że piszecie o tym co wam się podoba lub nie. Wszystko to
jeszcze bardziej mnie motywuje do dalszej pracy nad technikom klejenia i nie tylko. Skleiłem dopiero trzy modele( lub aż) w tak krótkim czasie. Staram sie odwzorować je jak najwierniej choć jeśli nie mogę czegoś znaleźć w dokumentacji, to nie odkładam pracy na później (jeżeli wiem ze poświeciłem 100%czasu którym dysponuje) w końcu ma być to hobby a nie kolejny problem który ma dostarczyć następnych problemów i stresów.
Wszystkie opinie biorę pod uwagę.
Chciałbym zobaczyć kilka prac ZNAJĄCYCH SIĘ OSÓB.
Abym mógł porównać i znaleźć więcej swoich błędów.
Jeszcze raz dziękuje.
POZDRAWIAM.
Właśnie zaczynam wykonywać teren do dioramy.
Ostatnio tu sie troszkę działo. Cieszę się że są kolejne opinie.
Za wszystkie dziękuje.
Fajnie że piszecie o tym co wam się podoba lub nie. Wszystko to
jeszcze bardziej mnie motywuje do dalszej pracy nad technikom klejenia i nie tylko. Skleiłem dopiero trzy modele( lub aż) w tak krótkim czasie. Staram sie odwzorować je jak najwierniej choć jeśli nie mogę czegoś znaleźć w dokumentacji, to nie odkładam pracy na później (jeżeli wiem ze poświeciłem 100%czasu którym dysponuje) w końcu ma być to hobby a nie kolejny problem który ma dostarczyć następnych problemów i stresów.
Wszystkie opinie biorę pod uwagę.
Chciałbym zobaczyć kilka prac ZNAJĄCYCH SIĘ OSÓB.
Abym mógł porównać i znaleźć więcej swoich błędów.
Jeszcze raz dziękuje.
POZDRAWIAM.
Właśnie zaczynam wykonywać teren do dioramy.
-
- x 1
Oto teren do mojej dioramy.
Wykonałem go na płycie od ramki , do której przykleiłem siatkę od montażu płyt kartonowo-gipsowych . Nie posiadałem siatki od elewacji,więc musiałem przepleść ją na krzyż. Następnie gips budowlany i oto efekt . Jest to wstępny zarys terenu.
A oto przewidywane miejsce kociaka.
Prawdopodobny temat dioramy to:
Luty 1943 Tunezja , ale jeszcze dokładnie nie wiem.
Pozdrawiam.
Wykonałem go na płycie od ramki , do której przykleiłem siatkę od montażu płyt kartonowo-gipsowych . Nie posiadałem siatki od elewacji,więc musiałem przepleść ją na krzyż. Następnie gips budowlany i oto efekt . Jest to wstępny zarys terenu.
A oto przewidywane miejsce kociaka.
Prawdopodobny temat dioramy to:
Luty 1943 Tunezja , ale jeszcze dokładnie nie wiem.
Pozdrawiam.
ja na twoim miejscu pokryłbym twoją diodramę warstwą gipsu i na świezo nałozyłbym warstwę piasku z piaskownicy, wstępnie oczywiście zagotowałbym we wrzątku ten piasek.
potem wyb odwróciłbym diodrame nad jakimś pojemnikiem, aby zbytek piasku opadł. Gdy wyschnieumieściłbym odpowiednie elementy, dosypał dodatkowy piasek w miejscach gdzie go brakuje, na koniec bym odcisnął bym ślady jedącego czołgu i inne ślady na piasku i wszystko polakierowałbym lakierem bezbarwnym w sprayu.
Na koniec mozna dodać ostatnie elementy.
potem wyb odwróciłbym diodrame nad jakimś pojemnikiem, aby zbytek piasku opadł. Gdy wyschnieumieściłbym odpowiednie elementy, dosypał dodatkowy piasek w miejscach gdzie go brakuje, na koniec bym odcisnął bym ślady jedącego czołgu i inne ślady na piasku i wszystko polakierowałbym lakierem bezbarwnym w sprayu.
Na koniec mozna dodać ostatnie elementy.
Zastanawiam się nadal nad koncową formą dioramy.
Mam do sklejenia :
VW KDF.1 TYP82 KUBELWAGEN
SD.KFZ.10/4 WITH FLAK30
SDKFZ.163 STURMGESCHUTZ IV
PANZER IV AUSF.H
SDKFZ251/1
Sklejonego mam :
Opel maulitier with flak38 w90%(został tylko malunek działka)
Nie wiem czy po dołożeniu jakiegoś modelu , nie będzie za ciasno na wyżej przedstawionym terenie.
Zostanę pewnie tylko przy pustynnym terenie, na którym będzie kilka kamieni lub skał . Jedno lub dwa małe drzewka. Może czołgista.
Wykonałem kilka fotek w wolnym czasie.
Mimo ze wykonałem je w lesie, a nie na pustyni przekonały mnie do tego pomysłu.
Oto one:
A może zaniast piasku , skruszyc kamień lub inne kruszywo ?
Niewiem. Co wy na to ?
POZDRAWIAM
Mam do sklejenia :
VW KDF.1 TYP82 KUBELWAGEN
SD.KFZ.10/4 WITH FLAK30
SDKFZ.163 STURMGESCHUTZ IV
PANZER IV AUSF.H
SDKFZ251/1
Sklejonego mam :
Opel maulitier with flak38 w90%(został tylko malunek działka)
Nie wiem czy po dołożeniu jakiegoś modelu , nie będzie za ciasno na wyżej przedstawionym terenie.
Zostanę pewnie tylko przy pustynnym terenie, na którym będzie kilka kamieni lub skał . Jedno lub dwa małe drzewka. Może czołgista.
Wykonałem kilka fotek w wolnym czasie.
Mimo ze wykonałem je w lesie, a nie na pustyni przekonały mnie do tego pomysłu.
Oto one:
A może zaniast piasku , skruszyc kamień lub inne kruszywo ?
Niewiem. Co wy na to ?
POZDRAWIAM