*[Relacja/Czołg] Relacja z koncowki budowy ''TIGER'' z MM 4-5/98
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Przemek W.
- x 7
- Przemek W.
- x 7
witam
Przykleilem pare gadgetow na tyl, oraz blotniki przod, tyl i lampki.
Troche sie znudzilem tym klejeniem i postanowilem troche porysowac (niestety niemam zabyt duzego talenyu do rysowania ), a jak wyszlo?
zobaczcie sami
rysuneczki oczywiscie do retuszy (w sumie do lekkiego nie zmieni to proporcji tylko krawedzie podrownac) ale diabel tkwi w szczegolach.
P.s
na te dwa marne rysuneczki zeszlo mi okolo 6 roboczo-godzin,
a jeszcze pioropusz na helmie i wstazka na kopii, o retuszu nie wspomne.
Przykleilem pare gadgetow na tyl, oraz blotniki przod, tyl i lampki.
Troche sie znudzilem tym klejeniem i postanowilem troche porysowac (niestety niemam zabyt duzego talenyu do rysowania ), a jak wyszlo?
zobaczcie sami
rysuneczki oczywiscie do retuszy (w sumie do lekkiego nie zmieni to proporcji tylko krawedzie podrownac) ale diabel tkwi w szczegolach.
P.s
na te dwa marne rysuneczki zeszlo mi okolo 6 roboczo-godzin,
a jeszcze pioropusz na helmie i wstazka na kopii, o retuszu nie wspomne.
Raz przebyta droga staje sie krotsza
Gaski
Dzieki za docenienie moich wypocin. Jak juz pisalem jest to moj trzeci model, dwa poprzednie kleilem w standardzie, oczywiscie MM (innych wydawnictw po prostu nie znalem). Gdy zaczolem go kleic kolega udzielil mi rady by zaczerniac krawedzie wycinanki. Na zoltym czlgu czarne krechy , wiec kupilem farbki plakatowe i pomalowalem bude, co z kolei zawoalowalo nity i spawy. Imitacje nitow wykonalem za pomoca szpilek a spawy z nitki nasaczonej farbka no i na koniec zachcalo sie zimmerlit.
O gaskach ogniwkowych nie mialem pojecia ze istnieja, a model jest robiony metoda autorska ''chalupnicza'' , dopiero od niedawna przyuwazylem to forum i ucze sie.
Wiec prosze cie podeslij mi te ''ogniwka'' na maila
sam_sung@poczta.onet.pl
to pare sztuk przykleje na skorupe,
a co do calosci z ogniwek to sie zastanowie.
Gaski standardowe sa przyklejone a niewiem czy ''Reanimowac trupa'' i zdzierac stare zaczynac nowe.
Moze lepiej zmierzyc sie z czyms nowym a ze starego wyciagnac wnioski.
Jako nastepny model to planuje popelnic ''OPTY'', tym razem z drewna.
pozdro
O gaskach ogniwkowych nie mialem pojecia ze istnieja, a model jest robiony metoda autorska ''chalupnicza'' , dopiero od niedawna przyuwazylem to forum i ucze sie.
Wiec prosze cie podeslij mi te ''ogniwka'' na maila
sam_sung@poczta.onet.pl
to pare sztuk przykleje na skorupe,
a co do calosci z ogniwek to sie zastanowie.
Gaski standardowe sa przyklejone a niewiem czy ''Reanimowac trupa'' i zdzierac stare zaczynac nowe.
Moze lepiej zmierzyc sie z czyms nowym a ze starego wyciagnac wnioski.
Jako nastepny model to planuje popelnic ''OPTY'', tym razem z drewna.
pozdro
- Przemek W.
- x 7
Wykonanie gąsek na ogniwa do Tigera to rzeczywiście frajda...ale i wyzwanie. Strasznie pracochłonna to robota...
Ogniwko mojego autorstwa składa się z 27 elementów...łącznie ogniw jest 192 + ewentualny zapas na kadłub i wieże.
Fotka z początku budowy ogniw...
Niedawno udało mi się skończyć pierwszą taśme...i troche to trwało
Pozdrawiam!
Ogniwko mojego autorstwa składa się z 27 elementów...łącznie ogniw jest 192 + ewentualny zapas na kadłub i wieże.
Fotka z początku budowy ogniw...
Niedawno udało mi się skończyć pierwszą taśme...i troche to trwało
Pozdrawiam!
Czesc,
Dzieki za maila z gaskami, i za zdjecia ( chlopaki przekonaliscie mnie cos postaram sie zmienic w przyszlosci z gasienicami, a na razie postanowilem ''zamknac'' wieze, wiec beda potrzebne ze trzy ogniwka).
Tak wiec przedstawiam nowe fotki. tak naprawde ten model to poligon doswiadczalny patentow, a tak nprawde to powinienem pomyslec o terapii bo ten przeklety ''Kotek'' przesladuje mnie nawet we snie.
Dzieki za pomoc zainteresowanko
Dzieki za maila z gaskami, i za zdjecia ( chlopaki przekonaliscie mnie cos postaram sie zmienic w przyszlosci z gasienicami, a na razie postanowilem ''zamknac'' wieze, wiec beda potrzebne ze trzy ogniwka).
Tak wiec przedstawiam nowe fotki. tak naprawde ten model to poligon doswiadczalny patentow, a tak nprawde to powinienem pomyslec o terapii bo ten przeklety ''Kotek'' przesladuje mnie nawet we snie.
Dzieki za pomoc zainteresowanko