Wakacyjna zabawa forumowiczów KartonWork.
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Hahahaha zabawa zabawą ale trzeba sie postarać dogonić czołówkę -4 już mam . Ale Gunther Prien Zatopił HMS Royal Oak w Scapa i storpedował jeszcze jeden pancernik, który później zatonął.
Znalazłem stronkę o najsłynniejszych podwodniakach niemieckich,ale żaden z nich nie zatopił 2 pancerników (przynajmniej według tej stronki), w akcie desperacji napisalem do kumpla który "siedzi" w U-bootach i też mówił ze Prien :PPP Więc jaka miałabyć odpowiedź?
Znalazłem stronkę o najsłynniejszych podwodniakach niemieckich,ale żaden z nich nie zatopił 2 pancerników (przynajmniej według tej stronki), w akcie desperacji napisalem do kumpla który "siedzi" w U-bootach i też mówił ze Prien :PPP Więc jaka miałabyć odpowiedź?
Sprawdz na stornie "zabawa wakacyjna" to po 1
po 2 Prien napotkał w Scapa Flow dwa pancerniki oba atakował torpadami jednak tylko jeden zatonął w IIWW tylko 2 pancerniki aliantow padły łupem ubootów. jeden w SF a drugi na morzu śródziemnym. w odpowiedzi chodziło o kapitana z czasów IWW
po 2 Prien napotkał w Scapa Flow dwa pancerniki oba atakował torpadami jednak tylko jeden zatonął w IIWW tylko 2 pancerniki aliantow padły łupem ubootów. jeden w SF a drugi na morzu śródziemnym. w odpowiedzi chodziło o kapitana z czasów IWW
Mama Just killed the man...
put the gun against his head...
push the triggle....
now he's dead...
put the gun against his head...
push the triggle....
now he's dead...
Nie biore udziału w zabawie ale taki fajny kwiatek tu zobaczyłem
HakenBush Yamato dostał bombą koło wieży "A" i zrobił takie buum (dostał w skład amunicyjny) że grzyba widziano z kilkunastu (jak nie więcej) kilometrów.
A kwestia druga to : po kiego grzyba niemcy mieli by strzelać to okrętów Japońskich ?
Pozdrawiam
HakenBush Yamato dostał bombą koło wieży "A" i zrobił takie buum (dostał w skład amunicyjny) że grzyba widziano z kilkunastu (jak nie więcej) kilometrów.
A kwestia druga to : po kiego grzyba niemcy mieli by strzelać to okrętów Japońskich ?
Pozdrawiam
No to twój kolega jest nieźle oczytany Jeśli chodzi o pytanie, to była jasna sprawa, że nie chodziło o czasy II WŚ, bo okręty podwodne nie były siłą niszczącą pancerniki - jednego z nielicznych zatopił Gunther Prien na swoim U-47.
Chodziło oczywiście o Operację Dardanelską i sławny wyczyn U-21.
Chodziło oczywiście o Operację Dardanelską i sławny wyczyn U-21.
Od czasu do czasu trzeba czasami...
USS "Essex" - czeka w doku
"Tobruk" - prace ruszyły
USS "Essex" - czeka w doku
"Tobruk" - prace ruszyły