HMCS Snowberry 1/72 - model wakacyjny
Moderator: kartonwork
Pamiętaj że modele pływające to choroba, można powiedzieć że u mnie w kolejce czeka juz kolejny model do wykonania jako pływający.irimi pisze:Korci mnie... Może w następne wakacje?
Co do wczorajszego pływania to muszę powiedzieć że model na wodzie zachowuje się znakomicie i to pomimo zastosowania śruby napędowej której mi nie polecano, prędkość na pełnym gazie jest aż za duża - wygląda wtedy jak ślizgacz a nie korweta; jako zasilanie zastosowałem pakiet o pojemności 3850 mAh i przy pływaniu trwającym okolo 80 min nie wykazywał on objawów wyczerpania; po takim czasie pływania silnik był ledwo ciepły a zważywszy na temperaturę powietrza w dniu wczorajszym świadczy to że zestaw silnik -śruba został dobrze dobrany. Jedynym problemem o jakim już pisałem wcześniej było zielsko które kilka razy nawinęło się na śrubę
-
- x 8
-
- x 8
a jednak Tempeściku, a jednak; zważyć jednak należy że do dnia dzisiejszego byłem na urlopie i na jego budowę poświęcałem około 12 godzin dziennie więc ilość roboczogodzin mu poświęconych nie jest taka mała
swoją drogą wykonanie modelu oceniam w skali od 1 do 10 na 6, wiele rzeczy można było zrobić lepiej jednak założenia były takie by choć raz spróbować skleić model plastikowy - i to się udało - oraz mieć w końcu model RC, kz tórym mogłbym spędzać wolny czas nad wodą co przy panujących upałach jest dość przyjemne
swoją drogą wykonanie modelu oceniam w skali od 1 do 10 na 6, wiele rzeczy można było zrobić lepiej jednak założenia były takie by choć raz spróbować skleić model plastikowy - i to się udało - oraz mieć w końcu model RC, kz tórym mogłbym spędzać wolny czas nad wodą co przy panujących upałach jest dość przyjemne