*[Relacja/Czołg] StuG - Coś na przyczepę
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- minikierownik
*[Relacja/Czołg] StuG - Coś na przyczepę
Minibudowla "robi się" gdzieś na boku. W wolnych chwilach postanowiłem zrobić coś na przyczepę do Famo - ni to czołg ni armatę, czyli STUG-a.
Wycinanka GPM-u jest bardzo ładna - szkoda mi ją ciąć. Zrobiłem ksero całego modelu i do dzieła.
Podłogę wykleiłem sreberkiem od papierochów i pomalowałem. Będzie to nieco postarzane. Wnętrze proponowane w wycinance nieco odbiega od tego, co można zobaczyć na fotkach w sieci - coś tam sobie poprawię. Na razie robię przedział silnikowy.
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
Wycinanka GPM-u jest bardzo ładna - szkoda mi ją ciąć. Zrobiłem ksero całego modelu i do dzieła.
Podłogę wykleiłem sreberkiem od papierochów i pomalowałem. Będzie to nieco postarzane. Wnętrze proponowane w wycinance nieco odbiega od tego, co można zobaczyć na fotkach w sieci - coś tam sobie poprawię. Na razie robię przedział silnikowy.
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
- minikierownik
Witam
Model wychodzi Ci bardzo ładnie, ale mam pytanie w sprawie radiostacji. Czy będziesz ją malował, czy pozostawiał białą? Ja bym ją pomalował, bo przyznam Ci się, że jeszcze nigdy nie widziałem białego, niemieckiego radia, ani w internecie, ani w monografiach, ani w czymś tak lekko traktującym uzbrojenie i wyposażenie wojskowe jak gry komputerowe typu Medal of Honor, czy Call od Duty
Model wychodzi Ci bardzo ładnie, ale mam pytanie w sprawie radiostacji. Czy będziesz ją malował, czy pozostawiał białą? Ja bym ją pomalował, bo przyznam Ci się, że jeszcze nigdy nie widziałem białego, niemieckiego radia, ani w internecie, ani w monografiach, ani w czymś tak lekko traktującym uzbrojenie i wyposażenie wojskowe jak gry komputerowe typu Medal of Honor, czy Call od Duty
- minikierownik
Przemyślę sprawę radiostacji. Natomiast czeka mnie inna robota: zakleić i wyszlifować boczne włazy ewakuacyjne, które były w wycinance. Dogrzebałem się bowiem do informacji, że w Stugach ich nie było!
Nie wiem czy były, czy też nie. Temat Stugów i im podobnych gąsienicowatych jest mi bowiem zupełnie obcy. Ale mam całkiem spore doświadczenie w temacie projektów, planów i rysunków. Wiem, że bardzo wiele z nich ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. Doświadczam tego na co dzień w odniesieniu do obiektów rzeczywistych. Sugerowałbym sprawdzenie tej informacji w kilku źródłach. Jeżeli się potwierdzi to OK.minikierownik pisze:Dogrzebałem się bowiem do informacji, że w Stugach ich nie było!
- minikierownik
-
- x 8