Lancaster Andrzeja Ziobra
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
uhh.... przegramoliłem sie przez całe 14 stron tematu. zdjęcia powaliły mnie na kolana. wojny wywoływać nie chce ale jedno słówko na temat 'rozbieranych' modeli...
swego czasu widziałem w jakimś sklepie modelarskim, model jakiejś łodzi podwodnej, jakiejś tam firmy [przepraszam za te wszystkie jakieś.. ładnych parę lat temu to było a pamięć ma zawodna]. model był zaprojektowany w ten sposób że cała prawa [bądź lewa... znów skleroza] burta byłą z przeźroczystego plastiku.. w skład zestawu wchodziło wnętrze okrętu dzięki czemu model zyskiwał na atrakcyjności. moim skromnym zdaniem to świetne rozwiązanie, bo sama łódź podwodna to jednak długie cygaro z kioskiem i paroma szczegółami na zewnątrz [zaraz mnie podwodniacy zlinczują... ale co tam! ;) ], a jak dorobimy wnętrze to zawsze ciekawiej. Lancaster z tymi wszystkimi bebechami [przepraszam za tak prostackie określenie ;) ] na wierzchu również wygląda ciekawiej niż gdyby był cały 'pozamykany'.
ja nie napisze 'mi się nie podoba' albo 'mi się podoba'... napisze tylko: zatłukł bym się własną pięścią przy pierwszym detalu, tymbardziej podziwiam włożoną w ten model pracę.
no i gratuluję medali!!
ps. ten wpis nie ma rozpętać na nowo jakiejś dyskusji. poprzednia była bardzo ciekawa, ale nie miałem okazji się wpisać z racji wyjazdu, wpisałem się więc teraz..
pozdrawiam serdecznie
edit: trafiłem na funkcję 'pisownia'... przydatna sprawa... ;) chociaż słownik trochę wybrakowany
swego czasu widziałem w jakimś sklepie modelarskim, model jakiejś łodzi podwodnej, jakiejś tam firmy [przepraszam za te wszystkie jakieś.. ładnych parę lat temu to było a pamięć ma zawodna]. model był zaprojektowany w ten sposób że cała prawa [bądź lewa... znów skleroza] burta byłą z przeźroczystego plastiku.. w skład zestawu wchodziło wnętrze okrętu dzięki czemu model zyskiwał na atrakcyjności. moim skromnym zdaniem to świetne rozwiązanie, bo sama łódź podwodna to jednak długie cygaro z kioskiem i paroma szczegółami na zewnątrz [zaraz mnie podwodniacy zlinczują... ale co tam! ;) ], a jak dorobimy wnętrze to zawsze ciekawiej. Lancaster z tymi wszystkimi bebechami [przepraszam za tak prostackie określenie ;) ] na wierzchu również wygląda ciekawiej niż gdyby był cały 'pozamykany'.
ja nie napisze 'mi się nie podoba' albo 'mi się podoba'... napisze tylko: zatłukł bym się własną pięścią przy pierwszym detalu, tymbardziej podziwiam włożoną w ten model pracę.
no i gratuluję medali!!
ps. ten wpis nie ma rozpętać na nowo jakiejś dyskusji. poprzednia była bardzo ciekawa, ale nie miałem okazji się wpisać z racji wyjazdu, wpisałem się więc teraz..
pozdrawiam serdecznie
edit: trafiłem na funkcję 'pisownia'... przydatna sprawa... ;) chociaż słownik trochę wybrakowany
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach
-
- x 58
Lancaster Andrzeja Ziobra
Z przyjemnością - wraz z pozdrowieniami - zawiadamiam, że Lancaster został ciepło przyjęty w ojczyźnie swego pierwowzoru, w Wielkiej Brytanii. Podczas Glasgow Model Show został nagrodzony tytułem Class winner (i złotym medalem), a "do spółki" z moim Junkersem G-23w otrzymał Best of show (bo czteroosobowa ekipa sedziów nie mogła się dogadać, któremu dać tę nagrodę, więc dała ją obu).
Gdy stajesz przed problemem, szukaj rozwiązania, a nie obejścia.
-
- x 8
Panie Andrzeju myślę, że modelarze z innych krajów bardzo Pana nie lubią, bo zgarnia im Pan wszystkie nagrody
a na poważnie to serdecznie gratuluje jestem pod ogromnym wrażeniem.
mam nadzieję, że podobnych światowych imprez doczekamy się w naszej kartonowej dziedzinie
a na poważnie to serdecznie gratuluje jestem pod ogromnym wrażeniem.
mam nadzieję, że podobnych światowych imprez doczekamy się w naszej kartonowej dziedzinie
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński