[KONKURS] Subaru Impreza WRC '99 Arai version
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
[KONKURS] Subaru Impreza WRC '99 Arai version
Witam wszystkich!
Niniejszym oficjalnie przystępuję do konkursu z modelem Subaru Impreza WRC.
Jakiś czas temu odkupiłem go od znajomego i zacząłem sobie powoli przy nim dłubać. Później odłożyłem go na półkę, ponieważ zacząłem kleić coś innego, aby w końcu powrócić z projektem.
Jednak postanowiłem, że samochód będzie w barwach załogi Arai/Freeman. Kalki kupiłem na Allegro, felgi oraz wlot powietrza na dachu znany z wersji '99 pochodzi z innych modeli.
Wszystkie części są już wycięte z ramek, obszlifowane i przygotowane do położenia podkładu.
Model dobrze znanej firmy Tamiya, nr kat. 24199 plus kalki ver. Arai:
W środku jak zwylke dużo, ładnie odlanych części:
Oczywiście koła idą do kreta.
Przeżroczysta ramka:
Sorry za złą jakość fotek, mam wrażenie jakby mój aparat miał wyzionąć ducha.
Jak tylko będzie co pokazać, od razu wrzucam fotki
P.S. Proszę o dopisanie mnie do "listy zgłoszeń".
Niniejszym oficjalnie przystępuję do konkursu z modelem Subaru Impreza WRC.
Jakiś czas temu odkupiłem go od znajomego i zacząłem sobie powoli przy nim dłubać. Później odłożyłem go na półkę, ponieważ zacząłem kleić coś innego, aby w końcu powrócić z projektem.
Jednak postanowiłem, że samochód będzie w barwach załogi Arai/Freeman. Kalki kupiłem na Allegro, felgi oraz wlot powietrza na dachu znany z wersji '99 pochodzi z innych modeli.
Wszystkie części są już wycięte z ramek, obszlifowane i przygotowane do położenia podkładu.
Model dobrze znanej firmy Tamiya, nr kat. 24199 plus kalki ver. Arai:
W środku jak zwylke dużo, ładnie odlanych części:
Oczywiście koła idą do kreta.
Przeżroczysta ramka:
Sorry za złą jakość fotek, mam wrażenie jakby mój aparat miał wyzionąć ducha.
Jak tylko będzie co pokazać, od razu wrzucam fotki
P.S. Proszę o dopisanie mnie do "listy zgłoszeń".
-
- x 8
Re: [KONKURS] Subaru Impreza WRC '99 Arai version
Sorry, że sie pytam. Ja sie nie znam na plastikach, ale to mnie zaciekawiło. O co chodzi z tym kretemmulczas pisze: Oczywiście koła idą do kreta.
Pozdrawiam
Wczoraj zabrałem się za budowę modelu. Wyciąłem drzwi oraz tapicerkę, podpiłowałem co nieco, a ponieważ nie miałem już szpachlówki, zostawiłem budowę na dzisiaj...
...Wiedziałem, że przede mną trudne wyzwanie, bo nigdy wcześniej nie wycinałem drzwi w modelu, ale do odważnych świat należy. Zrobiłem zakupy (szpachla, papier ścierny) i przystąpiłem do pracy. Szpachla to produkt firmy Novol, wykończeniówka.
Drzwi po nałożeniu pierwszej warstwy szpachli:
Po zaschnięciu szpachli szlifowałem drzwi papierem ściernym i nożykiem do tapet, aż do uzyskania takiego efektu:
Jutro wykończę drzwi i postaram się dorobić zawiasy.
Tyle na dzisiaj.
Oczywiście mile widziane wszelkie uwagi/krytyka/opinie.
...Wiedziałem, że przede mną trudne wyzwanie, bo nigdy wcześniej nie wycinałem drzwi w modelu, ale do odważnych świat należy. Zrobiłem zakupy (szpachla, papier ścierny) i przystąpiłem do pracy. Szpachla to produkt firmy Novol, wykończeniówka.
Drzwi po nałożeniu pierwszej warstwy szpachli:
Po zaschnięciu szpachli szlifowałem drzwi papierem ściernym i nożykiem do tapet, aż do uzyskania takiego efektu:
Jutro wykończę drzwi i postaram się dorobić zawiasy.
Tyle na dzisiaj.
Oczywiście mile widziane wszelkie uwagi/krytyka/opinie.
Niedziela to doskonały dzień do podłubania (w nosie)...
Dzisiaj zabrałem się za wyszpachlowanie progów.
Oczywiście wszystko jest jeszcze do wykończenia, zdjęcia są jeszcze "gorące".
W przerwie pomiędzy schnięciem szpachli na progach, załatałem klatkę bezpieczeństwa:
Niestety staję na głowie, żeby zdjęcia były lepsze, ale nic to nie daje. Po prostu mój aparat "kończy się".
Pozdrawiam wszystkich śledzących (i nie tylko) mój wątek
Dzisiaj zabrałem się za wyszpachlowanie progów.
Oczywiście wszystko jest jeszcze do wykończenia, zdjęcia są jeszcze "gorące".
W przerwie pomiędzy schnięciem szpachli na progach, załatałem klatkę bezpieczeństwa:
Niestety staję na głowie, żeby zdjęcia były lepsze, ale nic to nie daje. Po prostu mój aparat "kończy się".
Pozdrawiam wszystkich śledzących (i nie tylko) mój wątek