[R] PZL-37B ŁOŚ MM 4-5/2004
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Matrix_OST
- Matrix_OST
Witam wszystkich. Niestety nie zrobiłem prawie nic w tamtym tygodniu. Brak czasu. Już zaczynają się kolokwia ze wszystkiego. Czyli krótko mówiąc rok akademicki zaczyna się rozkręcać;-) Ale udało mi się zorbić cośz drobnicy. Nadłubałem przy celowniku bombardierskim
Oto on:
I jeszcze żeby tradycji stało się zadość to zdjęcie z 1gorszówką:
I to na tyle. Także w tym tygodni u za wiele nie zdziałam pewnie bo wiadomo 1 listopada. Ale może jutro coś się uda skleić bo wolne :-D
Oto on:
I jeszcze żeby tradycji stało się zadość to zdjęcie z 1gorszówką:
I to na tyle. Także w tym tygodni u za wiele nie zdziałam pewnie bo wiadomo 1 listopada. Ale może jutro coś się uda skleić bo wolne :-D
Hej!
Ja myślałem aby sklejać Karasia z "nowego" MMu, ale stwierdziłem, że jest on troszeczkę zbyt skomplikowany dla powracającego do zawodu modelarza:P
Chodzi o te błędy czy nieścisłości...
Nie chcę tutaj w żadnym wypadku atakować wydawnictwa, czy ogłaszać które to modele są lepsze (z AH, GPMu, MMu czy innych)
Jestem wierny MM, ale nie chcę brać modelu z którym mógłbym sobie nie poradzić przez różnego rodzaju błędy w druku itd. itp.
Dlatego zdecydowałem się, że najpierw skończę rozpoczętą w 1999r. budowę 4TP i przejdę do klejenia "Łosia" z MM, ale nie tego ostatniego, lecz tego z 5-6/1995 (chyba łatwiejszy od tego nowszego):D
Jeśli ktoś chciałby mi ten model odradzać, to proszę o konkrety..
W uwagach ogólnych napisane jest, że model stosunkowo trudny i dość pracochłonny, toteż polecają go modelarzom zaawansowanym, do których ja nie należę (bo niby jak skoro mam na swoim koncie 6 modeli):/
Wierzę jednak, że jak się czegoś bardzo chce, to nic nie staje na przeszkodzie, aby to osiągnąć;P
Będę wdzięczny za każde słowa..
Pozdrawiam modelarzy i gości:)
Ja myślałem aby sklejać Karasia z "nowego" MMu, ale stwierdziłem, że jest on troszeczkę zbyt skomplikowany dla powracającego do zawodu modelarza:P
Chodzi o te błędy czy nieścisłości...
Nie chcę tutaj w żadnym wypadku atakować wydawnictwa, czy ogłaszać które to modele są lepsze (z AH, GPMu, MMu czy innych)
Jestem wierny MM, ale nie chcę brać modelu z którym mógłbym sobie nie poradzić przez różnego rodzaju błędy w druku itd. itp.
Dlatego zdecydowałem się, że najpierw skończę rozpoczętą w 1999r. budowę 4TP i przejdę do klejenia "Łosia" z MM, ale nie tego ostatniego, lecz tego z 5-6/1995 (chyba łatwiejszy od tego nowszego):D
Jeśli ktoś chciałby mi ten model odradzać, to proszę o konkrety..
W uwagach ogólnych napisane jest, że model stosunkowo trudny i dość pracochłonny, toteż polecają go modelarzom zaawansowanym, do których ja nie należę (bo niby jak skoro mam na swoim koncie 6 modeli):/
Wierzę jednak, że jak się czegoś bardzo chce, to nic nie staje na przeszkodzie, aby to osiągnąć;P
Będę wdzięczny za każde słowa..
Pozdrawiam modelarzy i gości:)
- Matrix_OST
- VIPER GTS-R
- x 1
Witam!
Panie Matrix! Miesiąc mija Czas coś pokazać braci klejącej. Mam nadzieję, że modelu nie porwały ufoki z marsa Czekam na dalszy ciąg relacji!!!
Pozdrawiam!
Panie Matrix! Miesiąc mija Czas coś pokazać braci klejącej. Mam nadzieję, że modelu nie porwały ufoki z marsa Czekam na dalszy ciąg relacji!!!
Pozdrawiam!
Hangar:Hurricane
Gotowy:1P11c
2Albatros3Ansaldo 4F1 Benetton Ford 5Chevrolet Monte Carlo SS-skala 1:18
Gotowy:1P11c
2Albatros3Ansaldo 4F1 Benetton Ford 5Chevrolet Monte Carlo SS-skala 1:18
- Matrix_OST
- Matrix_OST
Witam to już miesiąc minął od ostatniego wpisu. Trochę zaniedbałem go i musiałem odkurzyć. Ale idą święta i Łosiowi też coś się należy Znowu naszła mnie wena. W prawdzie niedużo zrobiłem ale daje to dobry znak, że rychło będę go kończył. Dziś zrobiłem tylko jeden element poszycia. Kolejny przeszklony element dziobu tego zwierza. Oraz zrobiłem 15 magazynków, tą monotonną czynność postanowiłem zrobić póki mam wenę. Aha i wrazie stwierdzeń, że kadłub jest krzywy - to mówię, że nie jest sklejony w całość jeszcze.
Oraz te magazynki w całości malowane:
No teraz już mam nadzieje, że temat będzie aktualizowany na bieżąco.
To WESOŁYCH ŚWIĄT i HAPPYNEW YEAR :-)
Oraz te magazynki w całości malowane:
No teraz już mam nadzieje, że temat będzie aktualizowany na bieżąco.
To WESOŁYCH ŚWIĄT i HAPPYNEW YEAR :-)