[relacja] ORP Burza 1:155
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Dno prawie wyszlifowane, a ja oczekując aż wyschnie zmontowałem nadbudówkę kotłowni. Najwięcej problemów miałem z podstawą komina. Nie mogłem dopasować poszycia, więc wyciołem większy fragment, zeszlifowałem spasowałem szew (zeszlifowałem od niewidocznej strony). Po przyklejeniu odpowiednio przyciołem, zostawiając u góry 1-2 mm więcej papieru. Żeby uzyskać efekt gładkiego prześcia zeszlifowałem poszycie góry komina od strony wewnętrżnej i umieściłem na wystaącym fragmęcie. [miało być tu zdjęcie komina ale nie mogę go pobrać]
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Kominy skończone:
Siatki wentylatorów zrobiłem z sitka.
Po skończeniu kominów przystąpiłem do prac nad nadbódówką, narazie wydzióbdziałem tyle:
Brakuje jeszcze relingów dział i drobnych detali.
A jak już jesteśmy przy działach ma ktoś może fotki stanowisk od środka? Chodzi mi o działa 100 mm wz.34 i działka plot. 37 mm wz. W-11M. Byłbym wdzięczny za linki do tych zdjęć.
Cześć!
Siatki wentylatorów zrobiłem z sitka.
Po skończeniu kominów przystąpiłem do prac nad nadbódówką, narazie wydzióbdziałem tyle:
Brakuje jeszcze relingów dział i drobnych detali.
A jak już jesteśmy przy działach ma ktoś może fotki stanowisk od środka? Chodzi mi o działa 100 mm wz.34 i działka plot. 37 mm wz. W-11M. Byłbym wdzięczny za linki do tych zdjęć.
Cześć!
Cześć!
Część zrobiłem już dawniej, ale zapomniałem wstawić. Wstawiam teraz wraz z prawie skoń czonymi działami
Oto działa osobno, robione całkowićie wg mojego pomysłu.
Czego jeszcze tu brak?
Relingi na nadbudówce chciałbym zrobić, ale zakryte brezentem. Jak zrobić imitację czegoś takiego i jaki kolor ma brezent??
Proszę.Podajcie chociaż jedno zdęcie działka p-lot. w opracowaniu są niezbyl ładne.
Część zrobiłem już dawniej, ale zapomniałem wstawić. Wstawiam teraz wraz z prawie skoń czonymi działami
Oto działa osobno, robione całkowićie wg mojego pomysłu.
Czego jeszcze tu brak?
Relingi na nadbudówce chciałbym zrobić, ale zakryte brezentem. Jak zrobić imitację czegoś takiego i jaki kolor ma brezent??
Proszę.Podajcie chociaż jedno zdęcie działka p-lot. w opracowaniu są niezbyl ładne.