[Konkurs] Suzuki GSX1300RX

inne techniki modelarskie - plastik, żywica, drewno itd.

Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita

Awatar użytkownika
bleriot

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: bleriot »

this bike is phat bastard rzekłbym nawet. Konkretny wykład Ali G na temat lakierowania i wszelkich czynności przygotowawczych. Samo pryskanie to niestety gwóźdź, bardzo zresztą krótki, taki papniak wśród owych gwoździ. Pozdrawiam, achaaa ściereczka do oczyszczania powierzchni to w ich mowie tack rag, patrz wyżej, niżej albo sam nie wiem gdzie.

Obrazek
Never shall I fail my comrades
Radzio65

Post autor: Radzio65 »

Ali G pisze:
kopajt pisze:Skoro nie wiesz co to amorek skrętu a kleisz Hayabusę to jestem winien Ci objaśnienie:
Amortyzator skrętu - Hydrauliczny teleskopowy amortyzator, z reguły regulowany, tłumiący ruchy widelca wokół główki ramy. Stosowany tylko w motocyklach sportowych.
Super zes mi to wyjasnil. Teraz wiem duzo wiecej na temat tego motora. A Hayabusa to jest sportowy motor? Bo on mi wyglada na nie zbyt szybki. Bardziej jakis turystyk moze.
Mnie sie nie wydaje coby ten dynks byl w modelu. Moze w prawdziwym motorze on jest ale w modelu to go raczej nie ma.
Amortyzator skrętu jest w opcji, czyli za dopłatą.
Hayabusa to maszynka sportowo-turystyczna, bardzo fajnie przekazuje moc - jeździ się bardzo elastyczny tzn. na ostatnim biegu możesz jechać od około 80km/h do ... przy 300km/h jest elektroniczna blokada.
Przy 240km/h można go całkiem przypadkowo i niechcący poderwać na tylne koło - sprawdzone. Hamulce mogłyby być trochę lepsze, ogólnie super.
Ali G

Post autor: Ali G »

300 na godzine??? To chyba nie mozliwe... U nas to po wiosce i tak tyle by sie nie dalo pojechac. Wszedzie traktory smigaja bez swiatel i z pijanym klientem za kolkiem. Dziur tyle, ze juz asfaltu nie widac. Z reszta ja i tak mam tylko karte rowerowa :(
Awatar użytkownika
SZARIK

Post autor: SZARIK »

oczywiscie ze mozliwe, wejdz na video google tego jest tam od cholery

a tak na marginesie to bardzo mi sie podobają twoje "wypociny"
Awatar użytkownika
-ukash-
x 1

Post autor: -ukash- »

Ja nie wiem co o tym wszystkim myśleć..
Fajnie że kleisz i że chcesz się tym z nami dzielić, ale odnoszę wrażenie jakbyś się zmuszał żeby coś napisać.
Napoczątku piszesz jak ostatni wsiur. Potem się ciskasz że nikt cię nie lubi i że jak się nie podoba to żeby spadał.
Potem wartość merytoryczna wątku odrobine wzrosła, choć przyznam że Ameryki nieodkrywasz, początkującym na pewno się przyda.
I po całej tej plątaninie nadal mam wrażenie że ktoś ci tu każe siedzieć.
Mam też jedną rade. Jako że ilość tekstu jest karykaturalnie większa od ilości informacji w nim zawartych, staraj się bardziej kondesować wypowiedzi. Z ostatniej długiej wypowiedzi do wiedziałem się tylko że, maska tamiji jest do dupy, a lakier schnie 2-3h. Jak wiesz duża ilość ludzi niestety ogląda tylko obrazki i napewno ma kłopoty z przebrnięciem przez taką góre liter.

Na koniec aby nie zanudzać.

Model wychodzi ci całkiem ładnie. Oprócz samego malowania, mógłbyś coś jeszcze wiecej powiedzieć o szpachlowaniu.

Pzdr.
Ali G

Wiesz co, na poczatku chcialem ci napisac, ze masz problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu, skoro tylko tyle wyniosles z mojego wykladu. Pomyslalem jednak, ze byloby to niegrzeczne i ze jeszcze pomyslalbys, ze mam cie za jakiegos matola, osla, nieuka.

Jednak po zastanowieniu sie nad tym co napisales, przyznaje ci racje. To co napisalem o malowaniu jest bezwartosciowe. Wobec tego wszystko wykasuje i zostawie same, jak to zgrabnie okresliles "wsiurskie" wpisy.
Edmund_Nita
x 8

Post autor: Edmund_Nita »

Tylko spróbuj... :twisted:

A Ty ukash, przeczytaj jeszcze raz ten tekst o malowaniu i ucz się, bo na mój nos, to coś mało z tego wykładu wyniosłeś... :lol:
Awatar użytkownika
Piter

Post autor: Piter »

Ali - dobra robota !
Zdziwiony ? Jeśli tak to powiem Ci że właśnie o to wszystkim tutaj chodziło. Chodziło o to byś przekazywał coś merytorycznie i pokazywał modelarstwo. Wykład na temat malowania odkryciem Ameryki może nie jest ale wsadziłeś w to sporo swoich własnych doświadczeń i jeśli miał bym powiedzieć że jest on zbyteczny musiał bym wywalić całą swoją relacje z SH-60 gdzie ameryki nie odkryłem ale wielu początkujących modelarzy zapewne na tym skorzystało. Co było mineło i taka relacja mi się podoba. Widzisz forum to takie miejsce gdzie żart jest na miejscu ale jako dodatek i tak by nie przerastał on części merytorycznej.
Jest oki tyle powiem Ali zmieniłeś swoje podejście na takie jakie być powinno ... życzę powodzenia i pozdrawiam
Bismarck GPM
Missouri
SH-60B
Awatar użytkownika
-ukash-
x 1

Post autor: -ukash- »

Oj no od razu że nie rozumiem :razz: Ja tak tylko chciałem wyolbrzymić kwestie przydługich postów. Oczywiście, podobnie jak Piter, uważam że poczyniłeś wielki krok do przodu, jeśli chodzi o wartość merytoryczną. Bardzo to się chwali i jak widać nastawienie innych do ciebie, również się diametralnie zmieniło.

Pozdrawiam :)
Ali G

Ojej, Piter, ukash, to znaczy, ze teraz jestem prawdziwym modelarzem internetowym? Zasluguje na to zeby byc czescia bractwa klejacych mysza? :jupi:

Kurde a ja mam jeszcze watpliwosci, bo mi tu jeden taki napisal, ze to jest forum tylko dla doroslych. Ciekawi mnie czemu, bo jedyne gole dupy to ja tu zawsze wstawialem ale ktos mi od razu kasowal. Poza tym zastanawiam sie czy chodzi o doroslosc jako 18 lat, czy moze 21. No bo jak 18, to moze warto poczekac. Moze jak skleje jakas niemiecka pancerke, to zostane dopuszczony predzej? Jak myslicie? Moze warto tez sobie jakiegos powazniejszego avatarka zapodac. Cos takiego bardziej meskiego, co?
ODPOWIEDZ