Może z metalu?...
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Ostatnimi czasy zupelnie nie wiadomo czemu, strasznie zaczely mi sie podobac lokomotowy. Jestem pod wielkim wrazeniem twoich dokonan!! Gratulacje.
Mam tez taka prosbe do ciebie, czy bylbys wstanie podzielic sie planami SM42 gdyz zamierzam wyprobowac sie w tej dziedzinie. Bede probowal pomeczyc pkp o te plany ale podejrzewam ze nie bedzie to latwe...
z niecierpliwoscia czekam na budowe twojej czterdziestki dwójki.
Pozdrawiam
Mam tez taka prosbe do ciebie, czy bylbys wstanie podzielic sie planami SM42 gdyz zamierzam wyprobowac sie w tej dziedzinie. Bede probowal pomeczyc pkp o te plany ale podejrzewam ze nie bedzie to latwe...
z niecierpliwoscia czekam na budowe twojej czterdziestki dwójki.
Pozdrawiam
Ja to z kolejek mam tylko jakieś 5-6 m torów , 3 lokomotywy(2 małe takie same i jedna wielka[na chodzie tylko jedna z tych mniejszych])
, troche wagonów w tym 2 duże osobowe reszta raczej transportowe oraz stację kolejową.Co do firmy wszystkich wagonów , lokomotyw , torów to są raczej firmy Piko natomiast stacja kolejowa firmy Faller.Wszystko to w skali H0 i to wszystko co mam z kolejek kiedyś mnie to bardziej kręciło ,ale chyba nie ma sensu dalsze prowadzenie tego kolejnictwa bo prawie wszystko jest troche(nie za badzo) zniszczone najlepiej zachowały się tory ,w wagonach brakuje jakiś elementów kolejka na chodzie tylko jedna a zasilacz popsuty(miałem taki stary z Piko jasny siwy)całość ma jakieś przeszło 10 lat tylko ta stacja niedawno chyba 2 lata temu kupiona.
A tak ogólnie fajnie poldka odrestaurowałeś i modele też niesamowite robisz
, troche wagonów w tym 2 duże osobowe reszta raczej transportowe oraz stację kolejową.Co do firmy wszystkich wagonów , lokomotyw , torów to są raczej firmy Piko natomiast stacja kolejowa firmy Faller.Wszystko to w skali H0 i to wszystko co mam z kolejek kiedyś mnie to bardziej kręciło ,ale chyba nie ma sensu dalsze prowadzenie tego kolejnictwa bo prawie wszystko jest troche(nie za badzo) zniszczone najlepiej zachowały się tory ,w wagonach brakuje jakiś elementów kolejka na chodzie tylko jedna a zasilacz popsuty(miałem taki stary z Piko jasny siwy)całość ma jakieś przeszło 10 lat tylko ta stacja niedawno chyba 2 lata temu kupiona.
A tak ogólnie fajnie poldka odrestaurowałeś i modele też niesamowite robisz
Jakoś mnie tu ostatnio nie było, ale to nie znaczy, że nic nie robiłem. Zapraszam do obejrzenia moich modeli na stronie internetowej www.koleje.of.pl lub www.widzew.net/~meggido
Pojawiło się kilka nowych wagonów w pełni ukończonych.
Sugestie mile widziane.
Pojawiło się kilka nowych wagonów w pełni ukończonych.
Sugestie mile widziane.
Pozdrawiam Jacek
1:32
Jakiś czas temu naszło mnie na Tamarę. Więc ją zacząłem lepić. I, jak to zwykle ja, w metalu. A co tam bardzo fajny materiał.
To jest oryginał.
Natomiast tak wygląda mój model w wersji dość wczesnej.
Na tym zdjęcu pokazałem ramki żaluzji bocznych chłodnic.
Model będzie również w malowaniu Lotos Kolej. Tak jak oryginał.
No i już z poszyciem i blachami czołowymi.
To jest oryginał.
Natomiast tak wygląda mój model w wersji dość wczesnej.
Na tym zdjęcu pokazałem ramki żaluzji bocznych chłodnic.
Model będzie również w malowaniu Lotos Kolej. Tak jak oryginał.
No i już z poszyciem i blachami czołowymi.
Pozdrawiam Jacek
"Lepić" to w wypadku Twoich modeli nie jest najtrafniejsze określenie
TPKWW Częstochowa
www.tpkww.one.pl
www.tpkww.one.pl