[relacja] HMS PENELOPE
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[relacja] HMS PENELOPE
Zdecydowałem sie na zaatakowanie HMS Penelope Małego Modelarza z 1987 roku . Jest to moja pierwsza relacja , wiec proszę o doping , fachową poradę oraz krytykę jeżeli coś wymagało będzie poprawki , lub lepszego wykonania . Na wstępie proszę również o pomocne materiały na temat budowy okrętu , ponieważ postaram się go troszkę zwaloryzować .
Ostatnio zmieniony ndz gru 31 2006, 0:07 przez majkthorn, łącznie zmieniany 5 razy.
Heh zaraz Cie dojadą za tą "relację"
To powinno być pomocne http://www.konradus.com/forum/read.php? ... 91&t=58391
To powinno być pomocne http://www.konradus.com/forum/read.php? ... 91&t=58391
Ano dlatego : http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=9798
Mama Just killed the man...
put the gun against his head...
push the triggle....
now he's dead...
put the gun against his head...
push the triggle....
now he's dead...
Właśnie jestem już na pewnym etapie prac . Kadłub wykonałem z balsy , wypiankowałem oraz wyszpachlowałem . Na moje nieszczęście szpachlówka której użyłem jest super twarda po wyschnięciu i bardzo trudna do szlifowania . Obecnie staram sie ukształtować pierwszą .
Model jest malowany farbą Humbrol Nr 1.
Zacząłem też trochę grzebać przy przedniej nadbudówce. Oto moje nienajlepsze efekty. Trochę kłopotów z wycinaniem kartonu ze względu na gorszą jakość kartonu.
Model jest malowany farbą Humbrol Nr 1.
Zacząłem też trochę grzebać przy przedniej nadbudówce. Oto moje nienajlepsze efekty. Trochę kłopotów z wycinaniem kartonu ze względu na gorszą jakość kartonu.
Cześć majkthorn
Pod zdjęciem na fotosiku po prawej stronie jest link zatytułowany "pobierz pozostałe kody". Kliknij na niego, a otworzy się okno z różnymi gotowymi do wklejenia kodami dającymi różne efekty. Jeżeli wkleisz kod z trzeciej pozycji "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)" i wkleisz bezpośrednio do treści posta, w poście pojawi się miniaturka zdjęcia, po kliknięciu na którą pojawi się ono w pełnym rozmiarze.
Efekt występowania miniaturek obok siebie, nie jedna pod drugą uzyskasz oddzielając kody spacją bez naciskania klawisza enter.
Postaraj się też pisać jeden post zamiast czterech jeden po drugim.
I jedno pytanie - pokład przed malowaniem trasowałeś, nacinałeś czy pociąłeś na paski i przykleiłeś jeden obok drugiego?
Pozdrowienia
Pod zdjęciem na fotosiku po prawej stronie jest link zatytułowany "pobierz pozostałe kody". Kliknij na niego, a otworzy się okno z różnymi gotowymi do wklejenia kodami dającymi różne efekty. Jeżeli wkleisz kod z trzeciej pozycji "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)" i wkleisz bezpośrednio do treści posta, w poście pojawi się miniaturka zdjęcia, po kliknięciu na którą pojawi się ono w pełnym rozmiarze.
Efekt występowania miniaturek obok siebie, nie jedna pod drugą uzyskasz oddzielając kody spacją bez naciskania klawisza enter.
Postaraj się też pisać jeden post zamiast czterech jeden po drugim.
I jedno pytanie - pokład przed malowaniem trasowałeś, nacinałeś czy pociąłeś na paski i przykleiłeś jeden obok drugiego?
Pozdrowienia
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- Konan Barbarzyńca
Wacław, Ty masz jakiś uraz z dzieciństwa? Wyśmiewali się z Ciebie w podstawówce czy co? A może masz podobnie jak Azja Tuchajbejowicz ryby siną farbą wykłute na piersi?
Jak do tej pory nikt jeszcze nie przypiął się do majkthorn'a choć były podstawy ku temu, bo relacja z okładki modelu zbytnio interesująca nie jest. A Ty tu chłopie jakieś żale z dzieciństwa wylewasz. Daj sobie na luz, łyknij aspirynę, szklankę melisy albo Prozac i od razu Świat stanie się piękniejszy, a Ty przestaniesz wszędzie widzieć złych ludzi.
majkthorn - procedurę wstawiania zdjęć objaśnił Ci lehcyfer, wiec teraz musisz tylko wybrać czy wolisz miniaturki, czy pełne zdjęcia.
Jak do tej pory nikt jeszcze nie przypiął się do majkthorn'a choć były podstawy ku temu, bo relacja z okładki modelu zbytnio interesująca nie jest. A Ty tu chłopie jakieś żale z dzieciństwa wylewasz. Daj sobie na luz, łyknij aspirynę, szklankę melisy albo Prozac i od razu Świat stanie się piękniejszy, a Ty przestaniesz wszędzie widzieć złych ludzi.
majkthorn - procedurę wstawiania zdjęć objaśnił Ci lehcyfer, wiec teraz musisz tylko wybrać czy wolisz miniaturki, czy pełne zdjęcia.
ZŁO SQUAD
Dzięki bardzo za porady odnośnie umieszczania zdjęć , trochę błądzę w tym temacie jeszcze - przecież to pierwszy raz
Oczywiście deklaracja poprawy z mojej strony .
Odnośnie pokładu to trochę eksperymentowałem z naklejaniem pasków , ale przy tej wielkości modelu to niestety mi nie wyszło . Przyjąłem więc strategię trasowania kartonu nożyczkami . Całkiem , całkiem mi się to nawet podoba a po malowaniu wygląda nieźle .
Oczywiście deklaracja poprawy z mojej strony .
Odnośnie pokładu to trochę eksperymentowałem z naklejaniem pasków , ale przy tej wielkości modelu to niestety mi nie wyszło . Przyjąłem więc strategię trasowania kartonu nożyczkami . Całkiem , całkiem mi się to nawet podoba a po malowaniu wygląda nieźle .