KONKURS OldMana
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
-
- x 8
No to ja też postanowiłem przystąpić do projektu. Ale tak, poza konkursem. Poza konkursem z kilku powodów. Po pierwsze, funduję parę nagród, no to nie wypada z etycznego punktu widzenia; po drugie, już w ubiegłym roku brałem udział w OldManowym konkursie noworocznym i dostałem jedną z nagród - wystarczy; po trzecie, chcę ożywić trochę wątek konkursowy, żeby nie było tylko gadek i po czwarte chcę zrobić radochę pomysłodawcy konkursu i przedstawic budowę Kubelwagenka w skali 1/72, bo to ulubiony czworokół OldMana. No, starczy gadki. Teraz konkrety.
Kubelwagenek będzie z tego zestawu:
Dlaczego Kubelwagenek akurat? No bo patrz wyżej na "po czwarte" i dlatego, że pozostałe bąble są już zrobione. Jeepa można obejrzeć sobie tu, a Kettenkrada tu.
Na początek poszedł w ruch skalpel, który operowany przez Mundziowe palce wyciął i oczyścił wszystkie części tej przemiłej militarnej bryki.
Na podstawie powyższego obrazka, chciałem zadać kłam twierdzeniu OldMana, który dyskryminuje skalę 1/72, że niby mało części do składania. No, to porównując z citroenkiem Revella, mam małe wątpliwości.
Jedziemy dalej. Na pierwszej sesji udało się złożyć do kupy to:
Ach, ten brak dobrego oświetlenia ostatnimi czasy...
No i jeszcze udało się pomalować małe co nieco:
Na początek wystarczy. Do Sylwestra jeszcze trochę czasu, to zdążymy. Nie tak, jak w zeszłym roku - tydzień na robotę. Z jęzorem na brodzie. Ale mimo to, trzech muszkieterów - że nie powiem kamikadze - się znalazło. I nagrody zgarnęło
C.D.N.
Kubelwagenek będzie z tego zestawu:
Dlaczego Kubelwagenek akurat? No bo patrz wyżej na "po czwarte" i dlatego, że pozostałe bąble są już zrobione. Jeepa można obejrzeć sobie tu, a Kettenkrada tu.
Na początek poszedł w ruch skalpel, który operowany przez Mundziowe palce wyciął i oczyścił wszystkie części tej przemiłej militarnej bryki.
Na podstawie powyższego obrazka, chciałem zadać kłam twierdzeniu OldMana, który dyskryminuje skalę 1/72, że niby mało części do składania. No, to porównując z citroenkiem Revella, mam małe wątpliwości.
Jedziemy dalej. Na pierwszej sesji udało się złożyć do kupy to:
Ach, ten brak dobrego oświetlenia ostatnimi czasy...
No i jeszcze udało się pomalować małe co nieco:
Na początek wystarczy. Do Sylwestra jeszcze trochę czasu, to zdążymy. Nie tak, jak w zeszłym roku - tydzień na robotę. Z jęzorem na brodzie. Ale mimo to, trzech muszkieterów - że nie powiem kamikadze - się znalazło. I nagrody zgarnęło
C.D.N.
Mundziu, lejesz miód na moje serce tą relacją .
Ty wiesz co OldMan lubi.
Tylko dlaczego nie zakładasz osobnej relacji, która na pewno jest tego warta ?
Masz tutaj swoich fanów i dlatego proszę o założenie normalnego wątku konkursowego !!!
W podziale trofeów nie musisz brać udziału, ale do konkursu proszę przystąpić na ogólnie obowiązujących zasadach
(czyli zgodnie z regulaminem - poza konkursem ).
Ty wiesz co OldMan lubi.
Tylko dlaczego nie zakładasz osobnej relacji, która na pewno jest tego warta ?
Masz tutaj swoich fanów i dlatego proszę o założenie normalnego wątku konkursowego !!!
W podziale trofeów nie musisz brać udziału, ale do konkursu proszę przystąpić na ogólnie obowiązujących zasadach
(czyli zgodnie z regulaminem - poza konkursem ).
Pozdrawiam, Krzysztof "OldMan" Motyczyński
Termin zakończenia konkursu nieuchronnie zbliża się ku końcowi.
Z wiarygodnych źródeł zbliżonych do sponsorów konkursu, udało mi się dowiedzieć coś niecoś o nagrodach.
Do puli Mundka dołożone zostało:
Karton:
Ford Tfc z Modelika 1/25
CWS T1 z Modelika 1/25
Plastik:
Mercedes L 3000 1/35
Commando Car 1/35
M-923 "Big Foot" 1/35
U.S Army Cargo Truck 1/35
I jeszcze coś EXTRA.
Ale o tym dopiero po zakończeniu konkursu.
Z wiarygodnych źródeł zbliżonych do sponsorów konkursu, udało mi się dowiedzieć coś niecoś o nagrodach.
Do puli Mundka dołożone zostało:
Karton:
Ford Tfc z Modelika 1/25
CWS T1 z Modelika 1/25
Plastik:
Mercedes L 3000 1/35
Commando Car 1/35
M-923 "Big Foot" 1/35
U.S Army Cargo Truck 1/35
I jeszcze coś EXTRA.
Ale o tym dopiero po zakończeniu konkursu.
-
SpokojnieAndrzej Kaczorowski pisze:Witam
Mamy pierwszego stycznia. A zatem gdzież można zagłosować?
Pozdrawiam
Andrzej Kaczorowski
Teraz szanowna Komisja w pierwszym dniu roboczym Nowego Roku, czyli jutro,
przejrzy wszystkie relacje i zakwalifikuje skończone do głosowania.
Ankieta powinna być gotowa w ciągu 2-3 dni.
-
Witam
A poważnie. Ja broń Boże nikogo nie popędzam tak tylko pytam bo mnie okrutnie się ta konkursowa zabawa podoba
Pozdrawiam
Jak tu zachować zimną krew gdy człek myśli (po obejrzeniu prac "konkurencji") czy załapie się na przedostatnie czy ostatnie miejsce i ......................... czy w ogóle się załapieOldMan pisze:Spokojnie
A poważnie. Ja broń Boże nikogo nie popędzam tak tylko pytam bo mnie okrutnie się ta konkursowa zabawa podoba
Pozdrawiam
Pozdrawiam wszystkich
Sklejacz
Sklejacz
Liiiiiiiiitośśśśśśśśściiiiiiiiii, przeca dzisiaj dopiero pierwszy. Trzeba wyleczyć organizm, dospać itp a nie o konkursach dysputować.
PS. Tak a`propos słonia - prawdziwa historia:
mówi żona kolegi do swojego męża: Kaziu, w szufladzie w komodzie urwał się uchwyt.
mąż na to: Kobieto! To się DOPIERO zepsuło !
PS. Tak a`propos słonia - prawdziwa historia:
mówi żona kolegi do swojego męża: Kaziu, w szufladzie w komodzie urwał się uchwyt.
mąż na to: Kobieto! To się DOPIERO zepsuło !