Logo a sprawa polska :-)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
NIE, NIE, KATEGORYCZNIE NIE !!!Marek P. pisze: UWAGA! To logo można (nawet trzeba) zwaloryzować o zdjęcia sklejonych modeli: samolotu, czołgu i okrętu.
Nie mam takich zdjęć więc zwracam się o pomoc i udostępnienie takich zdjęć do logo.
Żadnych zdjęć, tak jest SUPER !!!
Tylko to nieszczęsne ... wiesz co
Pozdrawiam, Krzysztof "OldMan" Motyczyński
Mnie również podoba się propozycja Marka. Zgadzam się jednak ze zdaniem żony Krzysztofa co do jajka z wyciętym żółtkiem. Nożyczki mogą ewentualnie rozcinać sam napis zbudowany z liter o takim samym kroju, albo wycinać jedną z literek napisu na zasadzie wycinania części z arkusza.
Paski w tle wizualnie rozciągają cały znak. Może zastąpić je tak charakterystyczną dla naszego hobby matą do wycinania z wzorem linii w kratkę?
W propozycji Petrowa liternictwo przywodzi na myśl plastikowe wypraski bądź części foto-trawione, a wystarczy np. dodać do literek charakterystyczne oklejki, aby przypominały części wycinanki. Byłoby bardziej kartonworkowo.
Pozdrawiam!
Piotr
Paski w tle wizualnie rozciągają cały znak. Może zastąpić je tak charakterystyczną dla naszego hobby matą do wycinania z wzorem linii w kratkę?
W propozycji Petrowa liternictwo przywodzi na myśl plastikowe wypraski bądź części foto-trawione, a wystarczy np. dodać do literek charakterystyczne oklejki, aby przypominały części wycinanki. Byłoby bardziej kartonworkowo.
Pozdrawiam!
Piotr
Obraz jest wart tysiąca słów. Model wart jest miliona.
Zgodnie z obietnicą wrzucam kolejny projekt - znowu czarno-biały. W zasadzie to zrobiłem go raczej dla zabawy bo uważam że poprzedni lepiej się nadaje na "logo" ze względu na prostotę. Chociaż tak naprawdę to nie wiadomo pod jakim kątem projektować, bo OldMan nie zdradził nam przeznaczenia projektu ;)
pozdrawiam!
pozdrawiam!
All science is either maths or stamp collecting.
- Marcintosh
- x 8
Nie będziesz Marcintosh - też najbardziej lubię ascetyczne loga. Tylko przydałby się jakiś akcent modelarski jednak w tym wypadku. To twoje kojarzy mi się bardziej z jakimś funduszem ubezpieczeniowym albo producentem oprogramowania (ale i tak mi się podoba!).
All science is either maths or stamp collecting.
- Marcintosh
- x 8
Akcent, a wlasciwie akcenty modelarskie znalazlyby sie w banerze. Zauwaz, ze najbardziej rozpoznawalne loga w historii byly zawsze bardzo proste: Apple, IBM, Mercedes, Ford... wystarczy sie rozejrzec wokol, przykladow jest bez liku. Alcatel-Lucent zaplacil niedawno zapewne paredziesiat tysiecy dolarow za swoje nowe logo i co w zamian dostali? Mazniecie pedzlem? Czyzby nie bylo ich stac na logo z serwerami, centralami, kablami i wtyczkami?