USS Saratoga GPM
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
Dzięki
Avenger, pisząc podłużnice miałeś zapewne na myśli coś w rodzaju stępek p.pochyłowych jak te:
Wykonanie dosyc trudne, ale przy odpowiednim podejściu bezproblemowe. Skorzystałem tutaj z wiedzy Pitera Cz. zawartej w relacji z budowy Dauntlessa. W miejscach, gdzie przebiegają linie zagięc od niezadrukowanej strony wyciąłem rowek w kształcie litery V.
Tak wycięta częśc pomimo wszystko ma tendencję do rozprostowywania się. Przytrzymywałem ścianki stępki (w najwęższym miejscu poniżej 1 mm szerokości) w odpowiedniej pozycji, a miejsce zagięcia zalewałem superglue:
Aby ułatwic sobie montaż stępki do kadłuba przykleiłem paski brystolu:
Dzięki temu nie miałem problemów z symetrią
Pozdrawiam
Leszek.
Avenger, pisząc podłużnice miałeś zapewne na myśli coś w rodzaju stępek p.pochyłowych jak te:
Wykonanie dosyc trudne, ale przy odpowiednim podejściu bezproblemowe. Skorzystałem tutaj z wiedzy Pitera Cz. zawartej w relacji z budowy Dauntlessa. W miejscach, gdzie przebiegają linie zagięc od niezadrukowanej strony wyciąłem rowek w kształcie litery V.
Tak wycięta częśc pomimo wszystko ma tendencję do rozprostowywania się. Przytrzymywałem ścianki stępki (w najwęższym miejscu poniżej 1 mm szerokości) w odpowiedniej pozycji, a miejsce zagięcia zalewałem superglue:
Aby ułatwic sobie montaż stępki do kadłuba przykleiłem paski brystolu:
Dzięki temu nie miałem problemów z symetrią
Pozdrawiam
Leszek.
-
Tak Highlander o stępki p.pochyłowe mi chodziło , w podobny sposób zrobiłem jak ty ale nie przykleiłem pasków brystolu i troche krzywe wyszły
Teraz przede mną trudny moment oklejanie kadłuba ,ale najpierw musze przeszlifować wręgi
_Grzecho_ taki papier dostaniesz w każdym lepszym sklepie dla plastyków lub papierniczym.
Teraz przede mną trudny moment oklejanie kadłuba ,ale najpierw musze przeszlifować wręgi
_Grzecho_ taki papier dostaniesz w każdym lepszym sklepie dla plastyków lub papierniczym.
-
-
Nic nie wnoszę i tylko się powtarzam, ale poprostu nie mogłem się powstrzymać. ŚWIETNIE Ci to wychodzi. Zawsze kiedy patrze na taką relacje mam ochotę zacząć jakies pływadło, niestety nie mam tyle cierpliwosci i już na poziomie kadłuba zealizacja znacznie mija się z zamiarami, projekt traci tępo, nastepnie idzie w odstawkę, przykrywa go kurz i tak się kończą słomiane zapały. Tymbardziej Gratuluję Ci cierpliwości i konsekwencji - tak trzymaj!!! Będę tu zagladał!!!
Jak zachować pokój, pozostaje niestety tajemnicą wojskową.
http://s2.darkpirates.onet.pl/c.php?uid=61266
http://s2.darkpirates.onet.pl/c.php?uid=61266