Początkujący-moje modele.
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Początkujący-moje modele.
Witam. Chciałbym wam pokazać moje modele. Jest to F4U5 Corsair 1/72 revell (mój drógi model samolotu, ale pierwszy o dawna), oraz niszczyciel klasy Fletcher DD445 1/700 Tamiya(Pierwszy od dawna a drugi ogólnie).
Postanowiłem że od tej pory będe sklejał samoloty. Na warsztacie mam AN2 z pływakami w polskim malowaniu Trumpeter 1/72. Nieługo go skończe to dam fotki. Prosze o komentarze do tych modeli.
Postanowiłem że od tej pory będe sklejał samoloty. Na warsztacie mam AN2 z pływakami w polskim malowaniu Trumpeter 1/72. Nieługo go skończe to dam fotki. Prosze o komentarze do tych modeli.
Re: Początkujący-moje modele.
michal007 pisze:..... F4U5 Corsair 1/72 revell .....
Przecież to napisał
Re: Początkujący-moje modele.
Uważaj na pisownie A modele bardzo fajne-zwłaszcza Corsair-co do okrętu nie wypowiem się, bo się nie znam, ale Corsair bardzo przypadł mi do gustu-brawomichal007 pisze:(mój drógi model samolotu, ale pierwszy o dawna), oraz niszczyciel klasy Fletcher DD445 1/700 Tamiya(Pierwszy od dawna a drugi ogólnie).
Całkiem fajny ten Antek. Raz takim leciałem, nawet siedziałem za sterami. To niesamowite jest wrażenia słuchać dźwieku 1000 konnego silnika umieszczonego metr przed fotelem na którym się siedzi.
Wracając do modelu to malując piastę śmigła upaćkałeś sobie trochę jego łopaty srebrnym kolorem. W przyszłości proponuje okleić te łopaty tasmą maskujacą.
Przejscie kolorów na stateczniku poziomym jest trochę nierówne, lepiej wyszło to na skrzydle. Malowałeś "z ręki" czy jakoś maskowałeś przed malowaniem?
Wracając do modelu to malując piastę śmigła upaćkałeś sobie trochę jego łopaty srebrnym kolorem. W przyszłości proponuje okleić te łopaty tasmą maskujacą.
Przejscie kolorów na stateczniku poziomym jest trochę nierówne, lepiej wyszło to na skrzydle. Malowałeś "z ręki" czy jakoś maskowałeś przed malowaniem?