Na stronie gpmu jest zdjęcie i zapowiedź T-55. Fajnie że wyjdzie bo miałem kupować Modelikowego a teraz będe miał wybór. I chyba wezme tego z GPM bo będzie w barwach LWP (między innymi).
Zdjęcie buchnięte ze strony gpm.pl bez ich zgody, ale to wkońcu reklama więc może mi wybaczą ;)
Podstawowa przewaga Modlikowego, to pancerny karon GPMu, przez ktory traci sie przyjemnosc z budowy. Wiele razy o tym wspominalismy,wiec mogli by cos zmienic w tej kwestii.
A jeszcze takie male pytanko do super expertow od czolgow ( nie wiem czy tacy sa po odejsciu TONYego ), czy totalnie niepoprawne politycznie laserowo wycinane gasienice do T-72 mozna zastosowac w T-54/55 bez narazania sie na wyzwanie od bezboznikow, wyklecie itp.?
Dokladnie tak jak pisze Kat. Stary typ gasienic mial "zamkniete" ogniwa a nowy mial "otwarte". Chodzi o zewnetrzna krawedz, w ktora wchodza zeby. Wymiar ogniw jest rowniez inny, wiec do nowego typu gasienicy nalezy zalozyc zebatke od T-72. Roznia sie one jednym zebem, jedna ma chyba 14 a druga 15 zebow o ile pamietam.