Zawiasy
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
-
- Wujek Andrzej
- x 2
- Wujek Andrzej
- x 2
Zawiasy ...
Zastanawiające dla mnie jest to z jaką łatwością mnie " rozgryzasz " I to mnie zaczyna niepokoić .
- Wujek Andrzej
- x 2
Zawiasy ...
Wybaczcie kochani lecz trudno jest opowiadac jak wygladają zawiasy i jak krok po kroku je wykonać . Podpowiadam materiał lub technologię a każdy kto chce może próbować , eksperymentować i dopasowywać sposób wykonania do konkretnego kształtu lub indywidualnych zdolności - możliwości . Raczej będę się starał postępować na zasadzie : Rzucam temat - Prowokuję - Obserwuję . A każdy komu uda się zdobyć taką np. blaszkę i troszkę potrenuje z pewnością pomoże w wykonywaniu coraz precyzyjniejszych modeli . A z blaszki tej można wykonać prawie wszystko / za chwilę odezwą się Okonek i Kurczak i mnie zniszczą / : np. wszelkiego rodzaju zębatki , które mogą służyć do oklejania po obwodzie krążków , co w efekcie daje koła zębate itd. itp . Maszynka służąca do tych celów wygląda upiornie brzydko lecz działa poprawnie / wykonana z resztek ruskiego stopera / . Dla modelarzy kartonowych też polecam bo pasek papieru zaimpregnowany " Kaponem " zachowuje się podobnie . Resztę pozostawiam waszej domyślności i fantazji ...
-
- x 8
Sherman,
to jasne jak drut. A raczej zębate jak ten paseczek papieru. Podobne urządzonko widziałem kiedyś w ruskim Modelist Konstruktor. W ogóle, to w tej gazetce mieli świetne pomysły. Ciekawe, czy czasopismo to jeszcze wychodzi. Od dzisiaj pewnie forumowicze zaczną zbierać różnej wielkości pary kół zębatych. Bo pomysł jest przedni.
Pozdrowienia
to jasne jak drut. A raczej zębate jak ten paseczek papieru. Podobne urządzonko widziałem kiedyś w ruskim Modelist Konstruktor. W ogóle, to w tej gazetce mieli świetne pomysły. Ciekawe, czy czasopismo to jeszcze wychodzi. Od dzisiaj pewnie forumowicze zaczną zbierać różnej wielkości pary kół zębatych. Bo pomysł jest przedni.
Pozdrowienia