W trakcie budowy-Jeńcy
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
właśnie,jeśliby to były 39` strikte,musiałbym dać konkretne..a im późniejszy okres to większa różnorodność..a już sam koniec WWII to ogólnie był galimatias w umundurowaniu,być może się myle,jednak zważając na braki pod koniec wojny chodzili już w tym co było a nie w tym,w czym powinni być.
Przyznam rację..że są zbyt jednolici,wiesz starałem się i tak dać minimalne różnice w odcieniach płaszczy,hełmów(większe)
.Nie wykluczam też kołnierzy w feld grau.
Za link dzięki,przyda się tak czy inaczej.
A w razie potrzeby,oczywiście,skorzystam-choć nie będę ich "ubierał" w większość ekwipunku.
Większość tylko magazynki,ewentualnie noże, pomijając "motorzystuntmenów"-słowotwórstwo-którzy i tak nie będą na nim siedzieć.
Trochę mnie jeszcze Horch korci....
Przyznam rację..że są zbyt jednolici,wiesz starałem się i tak dać minimalne różnice w odcieniach płaszczy,hełmów(większe)
.Nie wykluczam też kołnierzy w feld grau.
Za link dzięki,przyda się tak czy inaczej.
A w razie potrzeby,oczywiście,skorzystam-choć nie będę ich "ubierał" w większość ekwipunku.
Większość tylko magazynki,ewentualnie noże, pomijając "motorzystuntmenów"-słowotwórstwo-którzy i tak nie będą na nim siedzieć.
Trochę mnie jeszcze Horch korci....
nigdy, bądź zawsze nieskończony.....
kolejny Pan przygotowany do mazania śniegiem,chciałbym spróbować ze śniegiem Vallejo i tu mam pytanie,czy ktoś z Was próbował tym pokrywać cokolwiek?
Pan ze zdjęcia pochodzi z zestawu Academy,na fotce załączyłem zdjątko nóżek,jakie są do owego wojaka...takie fikuśne,prawda?
Dorobione paski od hełmu i gogli we własnym zakresie.
Będzie stał na przeciw już wcześniej wykonanego motocyklisty(rozmawiają,tamten przypala papierosa,ten zaś w rozmowie gestykuluje).Jeśli będzie to,po postawieniu na makietce wyglądało dziwnie to dam mu w dłoń pasek od MP40(jakby zarzucał na ramię karabin)
Drugie zaś zdjęcie pokazuje ze żołnierze są nieco odmienni jeśli chodzi o kolorystykę(odcienie) płaszczy.Na tejże samej fotce dałem obrazek figury,którą jako pierwszą wykonałem w skali 1:35(wrzesień,bądź pazdziernik ubiegłego roku)-tak dla porównania ile można się nauczyć od innych.
i to tyle na dziś
pozdrawiam
Pan ze zdjęcia pochodzi z zestawu Academy,na fotce załączyłem zdjątko nóżek,jakie są do owego wojaka...takie fikuśne,prawda?
Dorobione paski od hełmu i gogli we własnym zakresie.
Będzie stał na przeciw już wcześniej wykonanego motocyklisty(rozmawiają,tamten przypala papierosa,ten zaś w rozmowie gestykuluje).Jeśli będzie to,po postawieniu na makietce wyglądało dziwnie to dam mu w dłoń pasek od MP40(jakby zarzucał na ramię karabin)
Drugie zaś zdjęcie pokazuje ze żołnierze są nieco odmienni jeśli chodzi o kolorystykę(odcienie) płaszczy.Na tejże samej fotce dałem obrazek figury,którą jako pierwszą wykonałem w skali 1:35(wrzesień,bądź pazdziernik ubiegłego roku)-tak dla porównania ile można się nauczyć od innych.
i to tyle na dziś
pozdrawiam
motor nie ma wszystkich kabli,wojacy identycznych mundurów,psy brązowych oczu,koła nie są gumowe,barak jest z balsy nie z np. świerku,diody sa niebieskie-a nie żólte,barak nie ma kształtu stajni dla koni,zamiast miejsca na 1500 osób jest na 19,na wieży będzie 2ch wartowników zamiast jednego,będą milczeć.Psy nie będą szczekać...
Żandarmi złapali ich i doprowadzają...jeden jest bosy bo jak uciekał zgubił buty,zgubił buty bo nie miał sznurówek...czy coś jeszcze przeoczyłem?
aa tak,ziemia jest zbyt czarna...taka raczej torfowa(składu nie znam),śnieg nieco ciepły..za ciepły..OOOO kurcze!!! zagalopowałem się,nie ma jeszcze gruntu ni śniegu...ups!
Żandarmi złapali ich i doprowadzają...jeden jest bosy bo jak uciekał zgubił buty,zgubił buty bo nie miał sznurówek...czy coś jeszcze przeoczyłem?
aa tak,ziemia jest zbyt czarna...taka raczej torfowa(składu nie znam),śnieg nieco ciepły..za ciepły..OOOO kurcze!!! zagalopowałem się,nie ma jeszcze gruntu ni śniegu...ups!
- valpurgius
Motocykliści mieli ryngrafy tylko wtedy, gdy byli żandarmami. Każdy ryngraf żandarmski był też fluorescencyjny, nie tylko dla "drogówki"
Ale widzę, że z obozu jenieckiego się raczej koncentracyjny zrobił- może w tym momencie bardziej na miejscu jako strażnicy byliby "esesy" z Totenkopfverbande? Pozdrawiam
Ale widzę, że z obozu jenieckiego się raczej koncentracyjny zrobił- może w tym momencie bardziej na miejscu jako strażnicy byliby "esesy" z Totenkopfverbande? Pozdrawiam
zdjęcia mile widziane,fluorescencyjne?
O proszę,a mógłbyś jakoś przybliżyć ten temat,wiesz,ja się wzorowałem (mniej więcej) na tym:
Tu jest to zwykła stal i miedź(?)
A zanim znalazłem TEGO nazwę to....
a ma się to mniej więcej tak...Reichsadler Wehrmacht Brustschild
Valpurgius,czy masz na myśli jakiś konkretny zestaw?
Mogłbyś podać ewentualnie nr. kat.
Bo zmęczyły mnie juz trochę te dragoniki w ktorych Sobię dłubię:evil:
Biper,dziś zamawiam feld grau,spróbuję z Vallejo,zobaczymy-dziewiczy w marce jestem..tfu! prawiczy
O proszę,a mógłbyś jakoś przybliżyć ten temat,wiesz,ja się wzorowałem (mniej więcej) na tym:
Tu jest to zwykła stal i miedź(?)
A zanim znalazłem TEGO nazwę to....
a ma się to mniej więcej tak...Reichsadler Wehrmacht Brustschild
Valpurgius,czy masz na myśli jakiś konkretny zestaw?
Mogłbyś podać ewentualnie nr. kat.
Bo zmęczyły mnie juz trochę te dragoniki w ktorych Sobię dłubię:evil:
Biper,dziś zamawiam feld grau,spróbuję z Vallejo,zobaczymy-dziewiczy w marce jestem..tfu! prawiczy