*[Relacja/Czołg] PzKpfw I Ausf F WAK 10/2006
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Ja już kleję od kilku lat. Oczywiście nadal pracuję nad techniką. Najpierw sklejałem kartonowe modele z MM a potem plastiki i teraz znowu karton. (historia zatacza koło). Teraz skupiam się tylko na kartonie. Oczywiście nie sklejał bym gdyby nie mój tata. To on mnie tym "zaraził".
potem przez długi czas sklejałem samoloty w skali 1:50 (łatwe ale można się na nich nauczyć "kilku" przydatnych rzeczy). Retuszuję od niedawna. Właściwie zmobilizowało mnie do tego forum.
(staram się być idealistą ;) )
Ale się rozpisałem.
potem przez długi czas sklejałem samoloty w skali 1:50 (łatwe ale można się na nich nauczyć "kilku" przydatnych rzeczy). Retuszuję od niedawna. Właściwie zmobilizowało mnie do tego forum.
(staram się być idealistą ;) )
Ale się rozpisałem.
Ostatnio jakoś nie miałem czasu i weny do klejenia. Przez weekend nadrobiłem i zrobiłem całe błotniki.Wszystko sklejało się całkiem przyjemnie, był tylko 1 błąd.
A więc część 59 jest za mała, w ogóle nie pasuje. Nie pozostało i nic innego jak dorobić nową część z zapasu koloru. Ocenę jak mi to wyszło pozostawiam Wam.
Teraz czas na koła. Na pierwszy ogień idzie koło napędowe.
A więc część 59 jest za mała, w ogóle nie pasuje. Nie pozostało i nic innego jak dorobić nową część z zapasu koloru. Ocenę jak mi to wyszło pozostawiam Wam.
Teraz czas na koła. Na pierwszy ogień idzie koło napędowe.
- Bartosz B.
- x 7
Skończyłem koła napędowe. Kleiło się dobrze. Najwięcej kłopotów sprawiły mi śruby. Ich wycinanie było nawet fajne, ale retusz to była masakra. W rzeczwistości wygląda to lepiej niż na zdjęciach, ale zdjęcia robione były w trybie makro. Zresztą i tak nie mam nic do ukrycia.
P.S. Nie jest to co robi np. Enzo albo Bartosz ale jestem z tych kół zadowolony.
Teraz czas na koła napinające. Koła wycinałem cyrklem Olfy.
P.S. Nie jest to co robi np. Enzo albo Bartosz ale jestem z tych kół zadowolony.
Teraz czas na koła napinające. Koła wycinałem cyrklem Olfy.