Przeciwlotniczy Crusader (Italeri 1/35) [ukończony]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Przeciwlotniczy Crusader (Italeri 1/35) [ukończony]
Witam wszystkich w mojej kolejnej relacji. Tym razem biorę na warsztat przeciwlotnicze działo samobieżne czyli Crusadera III AA Mk III z Italeri (nr kat. 6444). Wiem, wiem, powinienem najpierw pokończyć to, co wcześniej zacząłem, ale już się tłumaczę. Jako, że zapał do robienia figurek chwilowo mi minął, przy SAS Jeepie chciałem co nieco dorobić pod maską, lecz na razie nic mi z tego nie wychodzi, więc cóż było robić. Oczywiście trzeba było napocząć kolejny model. Po analizie instrukcji i ramek wyszło mi, że Crusader nie jest zbyt skomplikowany i powinienem się z nim w miarę szybko uwinąć (oczywiście szybko w moim wydaniu oznacza parę miesięcy). Tak więc jakiś czas temu zacząłem sobie wieczorami wycinać części i je obrabiać, a teraz wreszcie przystąpiłem do sklejania. Kończę już ten przydługi wstęp i pokazuję jak mi idzie.
Z lekka dziwny to model. Posiada szczegółowo odwzorowane zawieszenie, lecz cóż z tego skoro po złożeniu mało, co z niego widać. A po założeniu kół, to już zupełnie nic się nie zobaczy. Natomiast w niektórych bardziej widocznych miejscach brak jest np. nitów.
Ostatnio zmieniony pt sie 31 2007, 12:57 przez Tomek_K, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy mógłbyś napisać parę słów o sklejalności? Mam ochotę na ten model, ale ponieważ kleję rekreacyjnie chciałbym wiedzieć, czy jego jakośc sprzyja "rekreacji". Gąski plastikowe, czy gumowe?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
TPKWW Częstochowa
www.tpkww.one.pl
www.tpkww.one.pl
Jak na razie nie miałem żadnych problemów z pasowaniem części. Co do jakości to trzeba pozbyć się paru śladów po wypychaczach i jamek skurczowych z mniej lub bardziej widocznych miejsc, ale nic nadzwyczajnego. Jeśli napotkam jakieś problemy, to nie omieszkam o tym poinformować.
Gąsienice są w postaci gumowych pasków.
P. S.
Mam obfotografowane wypraski tego modelu, więc jak będę miał trochę czasu, to zrobię in-boxa.
Gąsienice są w postaci gumowych pasków.
P. S.
Mam obfotografowane wypraski tego modelu, więc jak będę miał trochę czasu, to zrobię in-boxa.
Za in-boxa byłbym wdzięczny. Szkoda tych gąsek, ale mówi się trudno.
Życzę powodzenia i pozdrawiam.
Życzę powodzenia i pozdrawiam.
TPKWW Częstochowa
www.tpkww.one.pl
www.tpkww.one.pl
Poszczególne wypraski wyglądają tak:
Gąsienice z dwóch stron:
Postaram się jeszcze zrobić zdjęcia instrukcji i zmontować z tego in-boxa z prawdziwego zdarzenia.
A moja budowa przebiega następująco:
Psiknąłem wannę tamiyowym podkładem w spraju.
Ale znacznie ważniejsze jest to, że mam już pomalowane wszystkie koła (a zajęło mi to parę ładnych dni).
P.S.
Macie może jakieś fotki tego pojazdu, których w Googlach znaleźć nie można? Bo tam to bardzo mało ich niestety jest.
Gąsienice z dwóch stron:
Postaram się jeszcze zrobić zdjęcia instrukcji i zmontować z tego in-boxa z prawdziwego zdarzenia.
A moja budowa przebiega następująco:
Psiknąłem wannę tamiyowym podkładem w spraju.
Ale znacznie ważniejsze jest to, że mam już pomalowane wszystkie koła (a zajęło mi to parę ładnych dni).
P.S.
Macie może jakieś fotki tego pojazdu, których w Googlach znaleźć nie można? Bo tam to bardzo mało ich niestety jest.