Witam ponownie. Dziś wykonałem działka Oerlikon i dźwigi przy wyrzutniach torpedowych. Działka chyba są trochę zbyt duże według mnie. Co o tym sądzicie?
Jeśli jeszcze jest to możliwe popraw te białe paski papieru na relingach bo strasznie krzywo sa przyklejone.
Oerlikony faktycznie jakieś duże, ile mają wysokości w cm ?
Oerlikony maja po 12,7 mm. Moim zdaniem są zbyt duże. Te białe paski miały imitować brezent, są zrobione z papieru śniadaniowego . Lignina wyglądała kiepsko. Zastanawiałem się czy nie pomalować ich białym humbrolem. Faktycznie są krzywo poprzyklejane, ale boję się że jak zacznę poprawiać to mogę pogorszyć sprawę.
Fajny ten star 25 mam wrażenie że jest to przeróbka dzwigu z MM-a. Mam rację ?
Napisz jeszcze z czego zrobiłeś burty skrzyni łądunkowej. To jest malowany karton cz może powycinane listewki drewniane ?
Masz rację iron_84. Star jest przerobionym modelem dźwigu z Małego modelarza. Skrzynię ładunkową zrobiłem z okleiny drewnianej. Nazywa się to chyba fornir ale nie jestem pewny. Rama skrzyni jest zrobiona z pasków tektury 1mm a okleina była cięta na paski i doklejana do ramy.
Witam ponownie. Jakoś nudno w te święta, pogoda nie zachęca do spacerów (od wczoraj śnieg z deszczem pada) więc można porobić coś przy modelu.
Doszły te "skrzyneczki" przy wieży i zrobiłem naciągi do komina. Są zrobione z żyłki i zawsze ze sklejeniem tego miałem problemy. Nie wiem czy zostanie taki kolor tych naciągów czy pomalować je na czarno.