*[Relacja/Budynek] Wolfsschanze (GPM)

Zakończone relacje i galerie gotowych modeli.

Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.

Awatar użytkownika
PiterATS
x 1

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PiterATS »

Osobiście nie jestem zwolennikiem dodawania do modeli kartonowych i plastikowych również diód, silniczków i innych tego typu zabawek. Dlatego nic tu już nie będę zmieniać.
Awatar użytkownika
PiterATS
x 1

Witam

Skleiłem już ostatnią przybudówkę. Zabrałem się też za robienie siatek maskujących. Na początek przygotowałem odpowiedni kawałek gazy, malując go na szary kolor. Potem gazę przykleiłem do dachu. Następnie posmarowałem ją Wikolem i posypałem suszoną pietruszką. Gdy klej wysechł i pietruszka przykleiła się na amen, zabezpieczyłem ją przed rozkładem (to w końcu substancja organiczna) matowym lakierem bezbarwnym. Na zakończenie całość potraktowałem różnymi kolorkami- żółtym, czarnym, brązowym i zielonym:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
PiterATS
x 1

To co się zaczęło, wypada kiedyś wreszcie skończyć, a więc witam, po sporej przerwie, w ostatniej odsłonie tej relacji.

Model jest już gotowy. Przykleiłem wszystkie drzewa i wykonałem ozdobną ramkę. Iglaki to kupione gotowce, a drzewa liściaste to samoróbki. Na odpowiednio przyciętą wykałaczką naklejałem kępki pociętej wcześniej, zwykłej gąbki do kąpieli. Potem tylko malowanie aerografem. Myślę, że dla skali 1/200 i większych to dobry sposób na wykonanie drzew iglastych.

Zdjęcia końcowe:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Swoją drogą, w dziedzinie modelarstwa sam siebie potrafię czasem zaskakiwać- nie sądziłem, że wklejenie kilku drzewek i ozdobnej ramki może zająć półtora roku :)

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za odwiedzanie relacji.
tad

Post autor: tad »

Cześć,
model podoba mi się, ale te drzewa z gąbki nie za bardzo - jakoś odstają od reszty.
Pozdrawiam
TAD
Awatar użytkownika
PiterATS
x 1

Tad, bo to trzeba zobaczyć na żywo. Wtedy wyglądają naprawdę fajnie. Niestety zdjęcia macro wszystko wyolbrzymiają.
ODPOWIEDZ